14 Eylül 2024 10:41

İktidarın “Türkiye Yüzyılı” hedefi: Mamografi krizi

Keçiören’deki iki KETEM’den biri olan Etlik KETEM’de cihazın bozuk olması ve yeni cihaz alımı için beklendiği gerekçesiyle mamografi çekilemiyor.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

1 milyon nüfusa sahip Keçiören’de meme kanseri taramasının yapıldığı KETEM’lerden biri olan Etlik KETEM’de mamografi çekilemiyor. Cihazın bozuk olduğu ve yeni cihazın da alımı için beklendiği gerekçesiyle mamografinin çekilemediği Etlik KETEM’de hastalar özele gitmek zorunda kalıyor.

RANDEVU BULUNAMIYOR

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın aktardığı habere göre, İktidarın Türkiye yüzyılı olarak tanımladığı projeleri anlatan internet sitesinde 81 ildeki 347 KETEM’de meme kanseri taramasının 40-69 yaş arası kadınlara iki yılda bir mamografi tetkiki ile yapıldığı belirtiliyor. Ancak 1 milyon nüfusa sahip olan Keçiören’deki iki KETEM’den biri olan Etlik KETEM’de cihazın bozuk olması ve yeni cihaz alımı için beklendiği gerekçesiyle mamografi çekilemiyor. 

Konuya ilişkin konuşan Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Emrah Kırımlı, “Keçiören’de iki KETEM olması normal değil. Benim çalıştığım bölgede de 700 bin nüfus var, bir tane KETEM bulunuyor. Hastalar özele gitmek zorunda kalıyor. Kanser taramasının gecikmesi, özellikle kanser öyküsü olan hastalar için büyük risk” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Kıdem tazminatıma dokunma, geleceğimi karartma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa