14 Eylül 2024 15:31

Mandalina üreticisi: Mandalina marketlerde 35-40 lira, tüccar 7 liraya almak istiyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mandalina üreten çiftçi, dalında geçen sene ile aynı fiyata olan mandalinanın marketlerde 35-40 lira olduğunu tüccarın ise 7 liraya almak istediğini söyledi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mandalina üreten çiftçi, mandalinanın dalında geçen seneki fiyatla aynı olduğunu bu nedenle yol kenarında satmaya çalıştığını söyledi. Çiftçi, "Geçen sene de malımız aynı fiyattı bu sene de malımız aynı fiyat. Marketlerde şu an 35, 40 lira olan mandalinayı burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor, biz de vermiyoruz. 7 liraya verdiğimiz zaman emek kurtarmıyor" dedi.

“MASRAFIMIZI ÇIKARAMIYORUZ”

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mandalina üreticisi, mandalinanın dalında geçen seneki fiyatla aynı olduğunu, tüccarların para vermediğini, satışlardan memnun olmadığını belirtti. Mandalina üreticisi, şöyle konuştu:

"Narenciye üreticisiyim. Yıllardan beri burada bu işi yaparız. Tüccar çağırıyoruz, tüccar dalında 7, 8 lira veriyor. Girdiler iki üç katına çıktı. Emek kurtarmıyor. Biz de bu şekilde yolda kendi malımızı kesip yani bir şekilde kâr etmeye, malımızı değerlendirmeye çalışıyoruz. Geçen sene de malımız aynı fiyattı bu sene de malımız aynı fiyat. Marketlerde şu an 35 lira, 40 lira olan mandalinayı burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor, biz de vermiyoruz. 7 liraya verdiğimiz zaman emek kurtarmıyor. Masrafımızı çıkaramıyoruz. Şu an burada en az 15 lira olması lazım dalında, tüccara verebilmemiz için. Böyle giderse kendimiz değerlendirmeye çalışıyoruz, eğer değerlendiremezsek mecbur bahçelerimizi sökeceğiz, çiftçiliği bırakacağız.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

‘F Oturması’nda hasta mahpus İsmail Tüzün için özgürlük istendi

SONRAKİ HABER

Hasandin halkı madene karşı tetikte: İzin vermeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa