14 Eylül 2024 15:46

4'üncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 30 Ekim'de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenlediği 4'üncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, 30 Ekim'de başlıyor.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali bu yıl 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile düzenlediği festival, bu yıl Bakanlığın ‘İzmir Kültür Yolu Festivali’ kapsamında gerçekleşecek.

Festivalde Ulusal ve Uluslararası Yarışmalar ile yarışma dışı bölümler yer alacak. 2023-2024 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmleri yarışacak. Festivalde yılın en iyi dizi, film müziklerinin bestecileri de ödüllendirilecek.  

‘KRİSTAL FLAMİNGO ÖDÜLLERİ VERİLECEK’

Ulusal Yarışmada, En İyi Film ve Yönetmeni, Jüri Özel Ödülü, En İyi Oyuncu, En İyi Besteci, En İyi Film Şarkısı, En İyi Ses Tasarımı ödüllerini verilecek. Uluslararası Yarışmada ise En İyi Film, Jüri Özel Ödülü ve En İyi Film Müziği ödülleri verilecek. TV Dizi Müziği Ödüllerinde iki kategoride ödül verilecek. Bu iki kategori açık kanallar ve dijital platformlarda gösterilen yapımlar arasında En İyi Dizi Film Jenerik Müziği ve En İyi Dizi Şarkısı olacak. Ödül kazanan bestecilere ‘Kristal Flamingo’ ödülleri takdim edilecek.

Direktörlüğünü Vecdi Sayar’ın yaptığı Festivalde yarışmaların yanı sıra, Jüri üyelerinin filmlerinin gösterileceği ‘Özel Gösterimler’, Onur Ödüllerini ve Kültürlerarası Sanat Başarı Ödülünü kazanan besteci ve yönetmenlerin filmleri ile ‘Anılarına’, ‘Avrupa’nın Doğu ile Buluşması’, ‘Müzik ve Yaşam’, ‘Sinema Sinemacılara Bakıyor’ bölümleri yer alacak. İstinye Park Renk Sinemaları, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Sanat’taki tüm film gösterimleri ve söyleşilere katılım ücretsiz olacak.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali Ulusal Yarışma bölümüne katılmak isteyen yapımcıların özgün müziğe sahip 2023-2024 yapımı uzun metrajlı kurmaca ya da belgesel filmlerinin izleme kopyasını 20 Eylül 2024 tarihine kadar intercultural.turkey@gmail.com adresine göndermeleri talep ediliyor. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam