14 Eylül 2024 16:23

Gazze'de alıkonulan bir ilk yardım çalışanı, İsrail hapishanesinde öldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de alıkonulan bir ilk yardım çalışanının, Dünya İlk Yadım Günü'nde, İsrail hapishanesinde öldüğünü duyurdu.

Fotoğraf:Pixabay

Paylaş

Gazze'de alıkonulan bir ilk yardım çalışanının, Dünya İlk Yadım Günü'nde, İsrail hapishanesinde öldüğü bildirildi.

Her yılın eylül ayı ikinci cumartesi günü Dünya İlk Yardım Günü olarak kutlanıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı da söz konusu gün münasebetiyle yazılı açıklama yaptı.

İnsani görevlerini yerine getirirken alıkonulup hapishanelere götürülen onlarca sağlık çalışanı olduğu hatırlatılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer insan hakları kurumlarına söz konusu sağlık çalışanlarının durumlarını ortaya çıkarmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "İsrail askelerlerinin geçen şubatta Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesine baskını sırasında alıkoyduğu ilk yardım çalışanları arasında bulunan Hamdan Ebu İnnabe'nin İsrail hapishanesinde şehit olduğuna ilişkin bilginin doğrulandığı" kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Gazze Genel Müdürü Munir el-Burş daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında sağlık ekiplerinden 885'ten fazla kişiyi öldürdüğünü, 310 kişiyi de alıkoyarak hapishanelere götürdüğünü belirtmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de boşandığı erkek tarafından vurulan kadın ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

TİP'li öğrenciler, Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa