14 Eylül 2024 20:46

Samandağ Emek ve Demokrasi Güçleri: Narin'in failleri Lanzarotte Sözleşmesi’ne saldıranlardır

Narin Güran için eylem yapan Samandağ Emek ve Demokrasi Güçleri, “Bugün Narin için sokakta olmak, öldürülen, kaybedilen çocukların hesabını sormaktır” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Öldürülen Narin Güran için, eylemler sürüyor. Hatay’da Samandağ Emek ve Demokrasi Güçleri açıklama yaparak hem Narin Güran için hem katledilen tüm çocuklar için yürüdü.

Samandağ’da PTT önünden Abdullah Cömert Alanına kadar yürüyüş yapan kitle adına açıklamayı Mihriban Randa okudu.

Randa, “AKP iktidarının çocuk düşmanı, kutsal aile, cezasızlık politikaları çocukları öldürüyor. TÜİK kayıp çocuklara dair 8 yıldır veri açıklamıyor. 2021 yılında Meclise verilen soru önergesinde kayıp çocuk sayısı 19 bin 277. Türkiye’de ortalama günde 32, yılda 10 bin çocuk kayboluyor.  6 Şubat depremlerinin üzerinden 19 ay geçti, kayıp çocuklar hâlâ bulunamadı. Onlar yok dese de bizler ‘Depremde kaybolan çocuklar nerede?​’ diye sormaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“NARİN’İN FAİLLERİ 6284’Ü UYGULAMAYANLARDIR”

Randa, “Kutsal aile diyerek kadınları ve çocukları hapsetmeye çalıştığınız ailelerinizde şiddet ve istismar var. Kadınları ve çocukları değil aileyi koruyan politikalarınız Narin’e ne olduğunu gizleyemez! Narin'in failleri çocukları ve kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanlardır, 6284 sayılı kanunu uygulamayanlardır, Lanzarotte Sözleşmesi’ne saldıranlardır” diye konuştu.

“NARİN’E NE OLDU? DİYE SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bugün Narin için sokakta olmanın; öldürülen, kaybedilen, yaşamları ellerinden alınan, gelecekleri cemaat ve tarikatlara teslim edilen çocukların hesabını sormak anlamına geldiğini vurgulayan Randa, “Bugün Narin için adalet talebi, şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz için, İsmailağa Cemaatinin yurdunda ölen Mahmut Osman Kamış için, cenazesi günlerce buzdolabında saklanmak zorunda kalan Cemile Çağırga için, depremde kaybolan çocuklar için,  4 yıldır kayıp olan Gülistan Doku için, öldürülen kadınların-LGBTİ+’ların adalet talebidir. Koruyan-aklayan erkek devletinizden hesap soracağız” dedi.

Randa son olarak, Narin’i öldürenlerin açığa çıkarılması; delilleri karartan, etkili soruşturma yürütmeyen, yanlış bilgi veren, olayda sorumluluğu olan herkesin derhal sorgulanması ve cezalandırılması için sürecin takipçisi olmaya, “Narin’e ne oldu?​” diye sormaya devam edeceklerini kaydetti. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çin, ABD'nin ithal ürünlere yönelik tarife artışına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Fernas işçileri Ankara'ya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa