15 Eylül 2024 11:50

2024'ün ilk 7 ayında 145 bin 885 kadın, Şiddetle Mücadele Hattı'na başvuru yaptı

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin dikkat çektiği verilere göre ilk 7 ayda 145 bin 885 kadın, Şiddetle Mücadele Hattı'na başvuru yaptı. Sığınma evi sayısı 6 yılda 2 tane arttı.

Fotoğraf: Volkan Pekal / Evrensel

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 2024 yılı verilerine dair açıklama yaptı.

AKP iktidarının kadına şiddetin önüne geçmek için hiçbir şey yapmadığını ifade eden İlgezdi, 2024'ün ilk 6 ayında 16 kadın tedbir kararına rağmen katledildiğini, ilk 7 ayda da 145 bin 885 kadının “Şiddetle Mücadele Hattı”na başvuru yaptığını belirtti.

Kadınların can güvenliğinin olmadığını açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının verilerini incelediğimizde , 2013'ten 2024 Temmuz'una kadar ise 2 milyon 731 bin 943 kadının Şiddetle Mücadele Hattına başvurduğunu görüyoruz, korkunç bir rakam. Türkiye, kadınlar için adeta işkence merkezi haline dönüştü" dedi.

ŞİDDET  ÖNLENMİYOR

İlgezdi, "Gerçekten samimi önlemler almak için ne bekleniyor, Türkiye'de kadınların tamamen yok olması mı? Şiddet önlenmiyor, kadınlar hayattan koparılıyor" şeklinde konuştu.

2024'ün ilk 6 ayında 16 kadının tedbir kararına rağmen öldürüldüğünü açıklayan CHP'li İlgezdi, "Sokak ortasında vahşice öldürülen kadınların 'ülkemizin gerçeği' ve 'normalimiz' olmasını kabul edemeyiz. Şiddet gören kadınlarımız yetkili mercilere başvuruyor, tedbir ve koruma kararı veriliyor ama korunmuyorlar, öldürülüyorlar" ifadelerini kullandı

SIĞINMA EVİ SAYISI 6 YILDA 2 TANE ARTTI

İlgezdi, "Fiziksel, duygusal, ekonomik istismara ve şiddete uğrayan kadınların şiddetten korunması, kadınların ve varsa çocukları ile birlikte ihtiyaçlarının da karşılanmak suretiyle geçici süreyle kalabilecekleri yatılı sosyal hizmet kuruluşları olarak tanımlanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sığınma evi sayısı 6 yılda yalnızca 2 tane arttı, şaka gibi ama güldürmüyor. 2018 yılında 110 olan sığınma evi 2024 yılı itibariyle yalnızca 112 oldu" dedi. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır üreticileri artan girdi fiyatları yüzünden zor durumda

SONRAKİ HABER

Mahsa Amini'nin ölümünün ikinci yılında memleketinde esnaf kepenk kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa