15 Eylül 2024 13:02
Son Güncellenme Tarihi: 15 Eylül 2024 13:29

Manş Denizi’nde 8 mülteci daha hayatını kaybetti

Fransa'dan İngiltere'ye gitmek için Manş Denizi'ni geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Fransa’dan İngiltere’ye geçmeye çalışan mültecilerin botu, bu sabaha karşı alabora oldu ve 8 kişi hayatını kaybetti.

61 kişi taşıyan botun, Fransa karasularında battığı ve Fransız polisinin müdahalesiyle 53 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Fransa’nın Calais kentinin kuzey kıyılarında denize açılan botun kısa bir süre sonra su aldığı ve alabora olduğu kaydedildi.

İki hafta önce de, 6 çocuk ve bir hamile kadın toplam 12 kişi aynı bölgede hayatını kaybetmişti. Bu sayı, bugüne kadar botlarla geçişlerde en fazla ölümün yaşandığı sayı idi.

Son yıllarda, Fransa’dan İngiltere’ye Manş Denizi üzerinden geçişlerde artış yaşanırken, kullanılan botlara kapasitesinin çok üzerinde mülteci alınıyor. Çeşitli şebekelerin tek seferlik kullanım olarak tahmin ettikleri botların kapasitesinin 20 ile 30 kişi arasında olması gerekirken 50 dolayında kişi bindiriliyor.

Son 24 saat içinde en az 200 kişiyi denizin ortasından kurtaran Fransız polisi, bu botların birinde 61, birinde 55, ikisinde 48 ve birinde de 36 kişiye ulaştıklarını açıkladı. Çoğunun genç erkek olduğu belirtilen göçmenlerin bir kampta tutulduğu belirtildi.

“BU ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR”

Uluslararası Af örgütü, bu felaketin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, Fransız ve İngiliz polisinin olası geçişler söz konusu olduğunda kısa sürede bu göçmenlere ulaşıp kurtarma planlarının olması gerektiğini açıkladı. İngiltere Göçmen Bürosu ise sadece güvenlik önlemleri alarak insanların ölmesinin önüne geçilemeyeceğini belirterek, kalıcı çözümlerin bulunması gerektiğini açıkladı.

BU YIL 45 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yılın başından itibaren en az 21 bin kişinin İngiltere’ye geçtiği belirtiliyor. Geçişler esnasında yaşanan kazalar sonucu 45 kişi hayatını kaybederken, kayıpların da olabileceği tahmin ediliyor. (Londra/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ'da kadınlar Ekmek ve Gül pikniğinde buluştu: Tek başına değilsin; ben varım, biz varız, birlikteyiz

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa