15 Eylül 2024 13:38
Son Güncellenme Tarihi: 15 Eylül 2024 20:09

Narin Güran cinayeti | 2 kişi sahte ihbar gerekçesiyle gözaltına alındı

Narin Güran cinayetiyle ilgili akrabalar İ.K. ve Ş.K sahte ihbarlarla soruşturmanın seyrini değiştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran adliyeye sevk edildi.

Fotoğraf: Ömer Yasin Ergin/AA

Paylaş

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Narin Güran cinayeti soruşturması kapsamında "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın cuma günü gözaltına alınan eşi Hediye Güran, jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

DHA'nın haberine göre cinayet soruşturmasında sahte ihbarlarla soruşturmanın seyrini değiştirdikleri gerekçesiyle akrabalar İ.K. ve Ş.K. gözaltına alındı. Arama çalışmalarının "asılsız ihbarlarla ve yanlış ifadelerle sekteye uğratılmaya çalışıldığı" sulh ceza hakimliğinin tutuklama gerekçesinde kayıtlarına geçmişti.

YENGE HEDİYE GÜRAN ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta evinin yoluna girerken son görüldüğü saat 15:15'ten sonra söz konusu eve iki kez girdiği belirtilen amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan Tutuklanan anne Yüksel Güran'ın ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı. Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle anneden alınan örneklerin uyuşup uyuşmadığının tespit edilecek. 

JASAT TUTANAĞI: SUNİ İHBARLAR VE DİKKAT ÇEKİCİ EYLEMLER

Güran'ın ölümü ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada amca Salim Güran'ın çalışanı 15 yaşındaki suça sürüklenen çocuk R.A.'nın da tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 11'e yükselmişti. R.A'nın tutuklanma gerekçesinde Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tutanağına yer verildi. Gerekçede, 21 Ağustos 2024 günü kaybolan Narin Güran'ı bulmak için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının bir kısım şahısların hedef saptırma maksatlı suni ihbarlarıyla ve dikkat dağıtıcı eylemleriyle akamete uğratılmaya çalışıldığı belirtildi. Dosyadaki JASAT tutanağında, hedef saptırma maksatlı suni ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemler şöyle sıralandı: "Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personeli bu kısma yönlendirilmeye çalışıldı", "Köyde yangın çıkarıldı", "Arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintileri yaşandı", "İki şahıs, bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulundu, yanlış ifadelerle güvenlik birimleri yanlış yönlendirildi", "Bu gibi eylemlerle jandarma personeli Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldı", "Bu eylemlerin bir kısmının Güran ailesinin bazı üyeleri tarafından yapıldı" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinin Vahit Karaarslan'a verilmesini onayladı

SONRAKİ HABER

Sakarya'da OBA Makarna fabrikasında patlama: 1 ölü, 30 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa