15 Eylül 2024 15:14

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki köye "zorla tahliye" bildirileri attı

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki sınır köyüne havadan "zorla tahliye" bildirileri attı. İsrail ordusu, bildirilerin emir komuta zinciri dışında atıldığı açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Issam Rimawi/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Lübnan'ın sınırdaki El-Vezzani köyü sakinlerine akşam saat 16.00'ya kadar evlerini terk etmeleri emrini içeren broşürleri havadan attı. İsrail ordusu, bildirilerin emir komuta zinciri dışında atıldığını savundu.

    Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde İsrail ordusunun, Vezzani sakinlerine köylerini terk etmeleri emrini içeren broşürler attığı kaydedildi. Boşürlerde şu ifadeler yer aldı: "Hizbullah sizin bölgenizden atış yapıyor. Evlerinizi derhal terk ederek saat 16.00'ya kadar kuzeydeki Hiyam köyüne doğru ilerleyin. Bu vakitten sonra burada kalan herkes terörist sayılacaktır."

    Vezzani'deki yerel kaynaklar bölge halkının çoğunun evlerinde kaldığı bilgisini paylaştı.

    İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

    İsrail ordu radyosunun haberine göre, El-Vezzani'ye "zorunlu tahliye" bildirileri emir komuta zinciri dışında atıldı. Ordu, Lübnan'ın güneyine broşürlerin havadan atılmasının İsrail ordusundaki komuta zincirinin onayı alınmadan 769. Bölge Tugayı'nın özel bir girişimiyle gerçekleştirildiğini ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. İsrail ordusu, tugayın kendine ait insansız hava aracıyla (İHA) bu bildirileri attığını ve hava kuvvetlerini de bilgilendirmediğini belirtti.

     

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi içinde sık sık yerinden ettiği Filistinlilere havadan zorunlu tahliye emirleri atma yöntemine başvuruyor. Birleşmiş Milletlerin paylaştığı verilere göre, Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon nüfusun 10'da 9'u en az bir kere yerinden edilmiş durumda. (DIŞ HABERLER)

    ÖNCEKİ HABER

    Antalya'da iş cinayeti | İnşaatın çatısından düşen Ahmet Çekener hayatını kaybetti

    SONRAKİ HABER

    Üniversitelilerin barınma sorunu: Sarayın gideri ile yüzlerce yurt yapılır

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa