15 Eylül 2024 22:36

AKP'li vekilin oteli önünde eylem yapan Fernas madencilik işçileri gözaltına alındı

Sendikalı oldukları için işten atılan Soma Fernas Madencilik işçileri AKP'li milletvekili olan patron Nasıroğlu'nun Bodrum'daki otelinin önündeki eylemde gözaltına alındı.

Fotoğraf: @bagimsizmadenis/X

Paylaş

Manisa Soma'da AKP'li Batman Milletvekili Ferhat Nasırlıoğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Madencilerin Nasıroğlu'nun Bodrum'daki oteli Cape Bodrum Luxury'in önündeki ikinci günkü eylemine jandarma müdahale etti, işçiler gözaltına alındı. 

Bağımsız Maden İş, sosyal medya hesabından işçiler, örgütlenme uzmanı ve sendika avukatının gözaltına alındığını duyurdu. 

Sendikanın açıklamasında "GÖZALTINA ALINIYORUZ! Ferhat Nasıroğlu’nun (@fnasiroglu) oteli olan Cape Bodrum Luxury önündeki nöbetimizin ikinci gününde hiç bir gerekçe gösterilmeden Örgütlenme uzmanımız ve Avukatımızla birlikte gözaltına alınıyoruz. Biz madenciye adalet derken, madenciye reva görülen." denildi. 

Sendika, “Ferhat Nasıroğlu’nun 'otelde şatafat, madende sefalet' düzenini ortaya koyduğu için gözaltına alınan madencileri ve direniş alanımızı sahiplenmek üzere Cape Bodrum Luxury otelinin önünde buluşalım.” çağrısı yaptı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın yakınında ateş edildiği, güvende olduğu açıklandı

SONRAKİ HABER

Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa