16 Eylül 2024 10:36

CHP Milletvekili Kara: Yaparken yıkmak iktidarın alameti oldu

Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki sağlıklı yaşam hakkını gasp eden taş ocağına tepki gösteren CHP'li Kara, “Şehrimizi yeniden inşa edeceğiz derken mahallelerimizi yaşanmaz hale getiriyorsunuz" dedi.

Fotoğraf: CHP Basın

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nermin Yıldırım Kara, Yayladağı Bozlu Mahallesi'ndeki taş ocağının mahalleyi yaşanmaz hale getirdiğini belirterek faaliyetlerinin derhal durdurulmasını istedi.

Kara, açıklamasında Hatay’ın dört bir yanında temiz hava ve kullanabileceğimiz temiz su için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Bugün Yayladağı’na bağlı Bozlu Mahallesi’ndeyiz; taş ve maden ocakları bu mahalleyi de yaşanılmaz kılıyor. Buradan Valiliğe, İl Sağlık Müdürlüğüne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına sesleniyorum: Bozlu Mahallesi’ne gelin, buradaki yurttaşlarımızın nasıl bir yaşam mücadelesi verdiğini gözlerinizle görün. Zeytin ağaçlarından evlerin balkonlarına, hatta salonların içine kadar her yer tozla kaplanmış, bembeyaz olmuş durumda. Tozdan göz gözü görmüyor. Bu tozlar rüzgarla uçup gitmiyor, doğrudan yurttaşlarımızın ciğerlerine doluyor. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan halkımızın hayvanlarına, ağaçlarına, topraklarına ve kaynak sularına ciddi zararlar veriyor” dedi.

“TAŞ OCAĞI FAALİYETLERİ DERHAL DURDURULSUN”

“Şirketlerin kâr etmesi için göz yumduğunuz bu kirletici tesisler nedeniyle birkaç yıl içinde hepimiz kanser ve solunum yolu hastalıklarına yakalanacağız” diyerek devam eden Kara, “Bunun bedelini kim ödeyecek? Hastalıkların ve sağlık maliyetlerinin faturası kimin sırtına yüklenecek?​” diye sordu.

Taş ocağının faaliyetlerini derhal durdurulması gerektiğini ifade eden Kara, “Aksi takdirde, hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek ve sağlıklı yaşam hakkı gasp edilen yurttaşlarımızın yanında olup, bu haksızlığın takipçisi olacağız” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’den Afrikalı sığınmacılara Gazze’de savaşma karşılığı yasal statü teklifi!

SONRAKİ HABER

Sinan Ateş davası: Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa