16 Eylül 2024 13:43

Jewish Chronicle’ın üç yazarı "uydurma haberler" nedeniyle istifa etti

Dünyanın en eski Yahudi gazetesi Jewish Chronicle’ın önde gelen üç köşe yazarı, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına dair "uydurma" olduğu iddia edilen makaleler nedeniyle istifa etti.

The Jewish Chronicle logosu

Paylaş

İngiltere merkezli en eski Yahudi gazetesi Jewish Chronicle (JC), İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarına dair "uydurma" olduğu iddia edilen makaleler nedeniyle büyük bir kriz yaşıyor. Gazetenin önde gelen üç köşe yazarı, Jonathan Freedland, Hadley Freeman ve David Aaronovitch, bu olayın ardından istifa etti.

ELON PERRY'NİN TARTIŞMALI ANILARI

Tartışmanın odak noktası, İsrail Savunma Kuvvetlerinin (IDF) eski mensubu Elon Perry tarafından kaleme alınan bazı anılar. Perry, Hamas lideri Yahya Sinvar’ın İsrailli rehineleri, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru üzerinden Gazze’den İran’a kaçırmayı planladığını iddia etti. Ancak, bu yazılar "uydurma" olarak nitelendirildi ve gazetenin web sitesinden kaldırıldı. Medyascope'un haberine göre Jonathan Freedland, bu durumu sosyal medyada "rezalet" olarak tanımladı ve Perry’nin anlattıklarını yalanladı.

EDİTÖRDEN AÇIKLAMA: "ALDATILMAK EN BÜYÜK KABUS"

Gazetenin editörü Jake Wallis Simons, X hesabından yaptığı açıklamada, bu hatayı kabul ederek daha güçlü iç prosedürler uygulayacaklarını belirtti.

Simons, “Bir gazeteci tarafından aldatılmak her gazete editörünün en kötü kabusudur. Yapılan hataların tüm sorumluluğunu üstleniyorum ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını sağlama görevini de aynı derecede üstleneceğim” dedi.

ELON PERRY'DEN "CADI AVI" SAVUNMASI

Elon Perry, kendisine karşı bir "cadı avı" başlatıldığını iddia ederek BBC’ye verdiği demeçte, yazıdan önce JC editörlerine kaynağını açıklayamayacağını aktardığını söyledi. JC ise, Perry’nin bazı iddialarının tatmin edici bulunmadığını ve bu nedenle yazıların geri çekildiğini, Perry ile her türlü ilişkilerini sonlandırdıklarını belirtti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti: Tavşantepe köyündeki çocuk ölümleri araştırılsın

SONRAKİ HABER

Tarık Akan, 8’inci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa