16 Eylül 2024 15:32

Eğitim-İş: Okullar da öğrenciler de kaderine terk edildi

MEB önünde açıklama yapan Eğitim-İş, tasarruf tedbirleri kapsamında okulların kaderine terk edildiğini belirterek; “Sağlıklı eğitim ve güvenli okul bir haktır, bu hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Kübra Kırımlı/Evrensel

Paylaş

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), MEB önünde açıklama yaparak tasarruf tedbirleri kapsamında okulların kaderine terk edildiğini açıkladı. Bakan Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz.Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır, bu haktan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

MEB önünde yaptığı konuşmada, 19,9 milyon öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığı bu dönemde, okullarda temizlik ve güvenlik personeli eksikliği olduğunu, hem eğitimin niteliğinin hem de çocukların sağlığının ciddi şekilde tehdit altında olduğunu ifade eden Özbay, "Okullar kaderine terk edildi. Yıllardır okulların temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarının giderilmesi için işinin uzmanı insanların kadrolu biçimde istihdam edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Özellikle pandemi sürecinde okulların hijyenik olmasının önemi herkesçe kavranmış olmasına rağmen ve okullarımızda artan şiddet olayları koca bir tehlike olarak gözümüzün önünde büyürken MEB bu sorunlar karşısında bugüne dek bir çözüm iradesi göstermemiştir. Bugün ise sorunu daha da beter hale getirmeyi seçmiştir" diyerek Resmi Gazetede yayımlanan geçici istihdam programlarını eleştirdi. Özbay, "Asgari ücretin açlık sınırının ve resmi enflasyon oranının bile altında kaldığı bir ülkede, bizzat devleti yönetenlerin herhangi bir iş için asgari ücretin altında bir ücret teklif etmesi utanç vericidir ve hukuksuzdur" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIKLI EĞİTİM, GÜVENLİ OKUL HAKKINDAN VAZGEÇMİYORUZ"

Bu koşullarda çalışacak insan bulunamadığını, illerden şikayetler geldiğini dile getiren Özbay, "okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile gideremeyip bu ihtiyaçları velilerin sırtına yükleyen Bakanlık, artık okulların temizliğinden tamamen elini çekmiştir" dedi.

Bakan Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Özbay, "savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz.Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır, bu haktan vazgeçmeyeceğiz!" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

OBA Makarna’daki patlamadan yaralı kurtulan işçi: Sanki bomba patladı

SONRAKİ HABER

Netanyahu'nun Savunma Bakanını görevden almayı düşündüğü iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa