18 Eylül 2024 15:38

Türkiye ile İsveç arasında yapılacak olan Güvenlik Mekanizması toplantısı ertelendi

Bugün Ankara'da Türkiye ile İsveç arasında gerçekleşmesi planlanan Güvenlik Mekanizması toplantısı uçakta yaşanan teknik sorun nedeniyle ertelendi.

Maria Malmer Stenergard | Fotoğraf: Atila Altuntaş/AA

Paylaş

Türkiye ile İsveç arasında bakanlar düzeyinde bugün başkent Ankara'da gerçekleşmesi planlanan Güvenlik Mekanizması toplantısının ertelendiği açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsveç Dışişleri Bakanı Maria Malmer Stenergard ve Adalet Bakanı Gunnar Strommer'i taşıyan uçak, havalandıktan sonra yaşanan teknik bir sorun sebebiyle başkent Stockholm'e geri döndü.

İsveçli yetkililerin açıklamasına dayandırılan haberde, toplantının ertelendiği bilgisi verildi.

İsveç Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, mürettebat ve yolculara yönelik herhangi bir tehlike olmadığı, toplantı için yeni bir tarih belirleneceği ifade edildi. 

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ SONRASI İLK TOPLANTI OLACAKTI

Bugün ilk kez düzenlenecek Güvenlik Mekanizması toplantısında, “terörizmle mücadele” başlığı altında güvenlik alanındaki işbirliğinin ele alınması bekleniyordu.

İsveç ve Finlandiya, 18 Mayıs 2022'te resmi olarak NATO'ya üyelik başvurusunda bulunurken, 28 Haziran 2022'de düzenlenen NATO Madrid Zirvesi kapsamında, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, bu ülkelerin terörle mücadele ve savunma sanayii alanlarındaki taahhütlerini kapsayan Üçlü Mutabakat Zaptı imzalanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir binada beş okul

SONRAKİ HABER

Fabrikada başına helezon düşen işçi ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa