20 Eylül 2024 04:12

BorBel AŞ’de işten çıkarmaya tepki

Bornova Belediyesi Personel AŞ'ye bağlı olarak Bornova Kültür Merkezi Cemevinde çalışan Hıdır Gül işten atıldı. Hıdır Gül ise yaptığı açıklamada haksız yere işten çıkarıldığını belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Nuray ÖZTÜRK
İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Bornova Kültür Merkezi Cemevinde çalışan Hıdır Gül, 10 gün mazeretsiz işe gelmediği gerekçesiyle atıldı. Mezarlıklar, cemevleri, demokratik kitle örgütleri ve evler olmak üzere birçok alanda çalıştığını belirten Hıdır Gül ise yaptığı açıklamada haksız yere işten çıkarıldığını belirtti, işe iade davası açacağını söyledi.

Bornova Belediyesi Personel AŞ (BorBel) tarafından işe alınan Hıdır Gül’ün belediye önünde yaptığı açıklamaya Atatürk Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar da destek verdi. 2014 yılında Olgun Atilla’nın başkanlığı döneminde Alevi vatandaşların inanç hizmetlerinin yerine getirilmesi için işe alındığını ve Bornova mezarlıklarında cenaze hizmetleri, cemevleri ve talep edildiği takdirde demokratik kitle örgütleri ve vatandaşların evlerinde hizmet vermek üzere Bornova Kültür Merkezinde görevlendirildiğini belirten Gül, işe gitmediğine dair asılsız tutanaklar bahane edilerek görevine son verildiğini ileri sürdü.

Ağustos ayının 1’i ila 13’ü arası mazeretsiz işe gitmediği için disiplin kuruluna verildiğini belirten Gül, “İşe gelmediğim için 10 gün tutanak tutulmuş ancak tutanaklar bana ulaşmadı. Disiplin Kurulunun toplanmasıyla öğrendim. Bornova’nın geneline hizmet veriyorum ve sabit bir yerde değilim. 10 yıldır belediye bünyesindeyim bu durum 10 yıldır böyle. Savunmamı yaptım ancak dikkate alınmadı ve iş akdim tazminatsız feshedildi” dedi. Gül işe iade davası açacağını vurguladı.

SENDİKACILAR KARARA İMZA ATMADI

BorBel AŞ İşçi Disiplin Kurulunda yer alan Genel-İş 7 No’lu Şube Disiplin Kurulu temsilcileri yürütülen sürece ilişkin sorularımız üzerine, “Toplu iş sözleşmemiz gereği 3 gün mazeretsiz işe gitmemek işten çıkış gerekçesi. Maalesef arkadaşımız 10 gün işe gitmemiş görünüyor. Biz bu gibi durumlarda yine de mazereti varsa bunu ortaya koyarak iş akdi feshine karşı dururuz. Biz yazılı savunmasında eksik kalan yanları yapabilmesi için Disiplin Kurulu usulünde olmadığı halde sözlü savunma yapmasını da sağladık arkadaşımızın. Ancak somutlaştıracak bir done sunmayışı, şahit olmaması ve görevde olduğunun tespit edilememesi nedeniyle bu durum oluştu ve sürecin önüne geçemedik. Göreve başladığından beri bu şekilde hizmet verdiği için, haber vermediği için işten çıkış verilmesini doğru bulmuyoruz diyerek Disiplin Kurulu kararının altına imza atmadık” dedi.

BORBEL AŞ: DİSİPLİN KURULU GEREKLİ KARARI VERDİ

Konuyla ilgili iddiaları sormak üzere ulaştığımız BorBel AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Şaylan şu açıklamayı yaptı: “Görevinin başında olduğu iddiası onun. Disiplin Kuruluna gelen evraklar tersini söylüyor. Disiplin Kurulu ceza cetveli 3/3 toplam 6 gün üst üste mazeretsiz işe gelmediğinde iş akdinin tazminatsız feshini gerektirir. Bu personel kendisinin görevde olduğunu iddia ediyor ancak bu yıl düzenlediğimiz etkinliklerde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ‘Bu personeli buralarda göremedik, hiç yanımızda değildi’ dedi. Özel bir amaçla işe alınmış bir personel dolayısıyla hassas bir konu, kendi içlerinde sürdürdükleri tartışmalara taraf olmak istemiyoruz ama Disiplin Kurulu gerekli kararı vermiştir.”

Reklam