19 Eylül 2024 21:56

Netanyahu ve Gallant'a, Hizbullah'a karşı "tek başlarına karar alma" yetkisi

İsrail'deki savaş kabinesi, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a Hizbullah'a karşı nasıl ilerleyecekleri konusunda "tek karar verici olma" yetkisi verdi.

Fotoğraf: Binyamin Netanyahu (solda), İsrail Başbakanlık Ofisi | Yoav Gallant (sağda), İsrail Savunma Bakanlığı

Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın üst düzey güvenlik yetkilileriyle Hizbullah konusunda "özel görüşme" yaptığı bildirildi. Öte yandan Kabine, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun hükümetine ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a Hizbullah'a karşı nasıl ilerleyecekleri konusunda "tek karar verici olma" yetkisi verdi.

İsrail basınında yer alan haberde, Netanyahu ve Gallant'ın üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldiği belirtildi. Toplantının İsrail'in Hizbullah'a karşı "eylemlerinin" ele alındığı "özel bir görüşme" olduğu ifade edildi. İsrail ordusunun, bu görüşmede kuzey sınırı konusundaki "birkaç seçeneğini" sunacağı aktarıldı.

Haberde, ayrıca söz konusu toplantıda İsrail'in Lübnan konusundaki "eylem planının" şekillenmesinin de beklendiği kaydedildi. Konuya dair resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

NETANYAHU VE GALLANT'A YETKİ

N12'nin haberine göre savaş kabinesi, Başbakan Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'a Hizbullah'a karşı harekete geçip geçmeme konusunda kendi aralarında karar verme yetkisi veren ve nihayetinde Lübnan'da topyekûn bir savaşa yol açacak bir kararı onayladı.

İkili artık tek başlarına “İsrail'in savaş hedeflerini gerçekleştirmek için Hizbullah'a karşı savunma ve saldırı eylemlerinde bulunma” yetkisine sahip.

Bu kararın en son yapılan kabine toplantısında alındığı ve üyelerin "Kuzey'e geri dönüşü" de savaş hedeflerinden biri olarak belirledikleri bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitime Bütçe, Söz Hakkı Öğrenciye, Demokratik ÖTK İçin Mücadeleye!

SONRAKİ HABER

‘Madımak analarının anası’ Sultan Karababa son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa