20 Eylül 2024 11:05

Adli Tıp: Narin kaybolduğu bildirilen gün öldürüldü

Adİi Tıp 1'inci İhtisas Kurulu, Narin'in ölüm tarihini kaybolduğu 21 Ağustos günü olarak belirledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’a ilişkin Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nca hazırlanan raporda, Narin’in ölümü tarihi kaybolduğu 21 Ağustos günü olduğu belirlendi.

Merkez Bağlar ilçesinde bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolmasının ardında cansız bedeni 8 Eylül günü dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Narin’in ölümüne ilişkin İstanbul ve Diyarbakır adli tıp kurumlarının raporu tamamlandı. Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen adli belgeler ile otopsi raporda, ''mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı'' ve Narin’in ölüm tarihinin kaybolduğu 21 Ağustos günü meydana geldiği belirtildi.

Narin’in sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulmuş nitelikte olduğu bilginin yer aldığı raporda, "Çocuğun ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana gelmiş olduğu, oy birliği ile mütalaa edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Narin Güran soruşturması kapsamında ''kasten öldürme suçuna iştirak etmek" suçlamasıyla tutuklanan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki diş izleriyle ilgili inceleme yapan Adli Tıp 2'inci İhtisas Kurulu'nun mütalaasının da bugün çıkması bekleniyor.

21 Ağustos'ta kaybolduğu bildirilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında ulaşılmıştı. Narin Güran'ın cinayetine ilişkin aralarında annesi, ağabeyi, amcalarının da bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. 

KÖYDEKİ ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİK DURUMUNA İLİŞKİN ÖN RAPOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Psikososyal Destek Ekipleri, Tavşantepe Mahallesi’ndeki 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa verdikleri psikososyal desteğin ardından çocukların durumlarına ilişkin hazırladıkları ön raporu Bakanlığa sundu. Ön raporda, “Aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimalinin olduğu'' değerlendirmesi yer aldı.

 

Tavşantepe köyündeki çocuklar için “Aileleri tarafından çok sıkı bir şekilde konunun konuşulmaması telkininde bulunulduğu ihtimalinin” ifade edildiği raporda, "Yaşanan süreçte köyde çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin bulunmasının çocukların günlük yaşam rutinlerini etkilediği ve çocukların bu duruma gerek psikolojik gerek sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları" ifadeleri yer aldı.

İlk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine inceleneceği bildirildi. Bu kapsamda Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak Tavşantepe özel ekibinin, köydeki çocuklara yönelik çalışma yapılmasının planlandığı belirtildi. Daha kapsamlı çalışmaların soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlayacağı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Temsilcimiz Özer Akdemir basın kartı davasını kazandı

SONRAKİ HABER

TÜİK verilerine göre güven endeksi, eylül ayında yüzde 0,8 oranında arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa