20 Eylül 2024 13:19

Boris Fırtınası İtalya’yı vurdu: Binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi

Orta Avrupa’da en az 24 kişinin ölümüne neden olan fırtına ve sel İtalya’ya ulaştı. Şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara dönüşürken, yaklaşık bin kişi evlerinden tahliye edildi.

Çekya'da yaşanan sel | Footğraf: Lukas Kabon/AA

Paylaş

Orta Avrupa’da en az 24 kişinin ölümüne neden olan Boris Fırtınası İtalya’ya ulaştı. Kuzey İtalya’da şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara dönüşürken, yaklaşık bin kişi evlerinden tahliye edildi.

Boris Fırtınası İtalya’ya ulaştı. Fırtına, Kuzey İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesinde büyük yıkıma neden oldu. Yaklaşık bin kişi evlerinden tahliye edildi. İtalyan İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada, iki kişinin kayıp olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bologna, Cesena, Forli, Rimini ve Ravenna'daki okullarda bugün için eğitime ara verildi. Bölgedeki 5 demir yolu hattında da ulaşım durduruldu. Başbakanlık Sivil Savunma Departmanı da Emilia-Romagna Bölgesi için bugünün ardından yarın da aşırı yağış olabileceği gerekçesiyle ‘kırmızı’ alarm verdi.

MACARİSTAN'IN TARİHİ PARLAMENTO BİNASI SELDEN ETKİLENDİ

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den geçen Tuna Nehri'nin taştığı ve tarihi Macaristan Parlamento Binasının girişini su bastığı görüldü. 

Yoğun yağışlar sonucu taşan Tuna Nehri'nin debisinin, yarın en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.

Slovakya'nın başkenti Bratislava'da da etkili olan yoğun yağış sonucu Tuna Nehri'nin taştığı aktarıldı.

Polonya'nın güneyinde Nysa Klodzka Nehri'nin taşması sonucu meydana gelen selde ise Lewin Brzeski kasabasında vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

Sellerin etkili olduğu Avusturya ve Çekya'da da arama kurtarma ve tahliye çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Öte yandan, Romanya, Çekya, Polonya, Avusturya, Macaristan, Slovakya ve İtalya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellere bağlı can kaybı ise 23'e çıktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uyuşturucu baronlarından Urfi Çetinkaya öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa