20 Eylül 2024 13:30

Savcı boşanmak isteyen kadının öldürülmesine "Haksız tahrik" dedi | Savcı delile kör, katilin beyanı esas

Boşanma aşamasında öldürülen Elif Durmaz davasında savcı "haksız tahrik" indirimi istedi. haksız tahrike gerekçe gösterilen şey ise katilin Durmaz'la ilgili “Ben başkasını seviyorum” dediği iddiası.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Konya'da boşanma aşamasında olduğu Elif Durmaz'ı (30) otomobilde, zihinsel engelli oğlu Ö.F.D.'nin (11) önünde 30 yerinden bıçaklayarak öldüren ve cesediyle polis merkezine gelen Bekir Durmaz’ın (53) yargılandığı davada savcı cinayetin haksız tahrik altında işlendiğini öne sürdü. “Haksız tahrik” kadın cinayeti davalarında sıklıkla başvurulan indirim sebeplerinden biri. Elif Durmaz cinayetinde haksız tahrike gerekçe gösterilen şey ise katilin beyanı. İddiaya göre cinayetten hemen önce otomobilde çıkan tartışmada Elif Durmaz katile “Ben başkasını seviyorum” demiş. Ancak dosyada katilin ortaya attığı bu iddiayı destekleyecek ne bir tanık ifadesi var ne de delil.

atilin beyanını esas alan savcı da bu durumun farkında ve bu durumu iddianamede “Elif Durmaz'ın Bekir Durmaz'a karşı aksi ispat edilemeyen şekilde (iddianın aksi ispat edilemeyeceği için kullanılan hukuki terim) ‘Ben senin eşin değilim. Sen bana 3 kez 'Boş ol' dedin. Ben başkasını seviyorum’ dediği…” diyerek açıklıyor.

Savcı Bekir Durmaz hakkında “Haksız tahrik altında eşe ve kadına karşı kasten öldürme” suçundan 18'den 24 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. İddianame, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Cinayet 21 Ağustos’ta işlendi. Cinayet sonrası Bekir Durmaz gözaltına alınırken sağlık ekiplerinin kontrolünde boynu ve vücudunun çeşitli yerlerinden 30 bıçak darbesi tespit edilen ve çok kan kaybettiği anlaşılan Elif Durmaz'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Bekir Durmaz cinayet sonrası ifadesinde Elif Durmaz'ın ikinci eşi olduğunu belirtmiş, daha önce de Elif Durmaz’a şiddet uyguladığını ifade etmişti. Bekir Durmaz ifadesinde kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Elif Durmaz ile bu nedenle tartıştıklarını söyledi ve cinayeti Elif Durmaz’ın “KADES'ten polis çağıracağım” demesinin ardından kendisini kaybettiğini öne sürerek işlediğini anlattı.

CİNAYETTEN 10 GÜN ÖNCE UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞ

İddianamede 4'ü öldürücü olmak üzere Elif Durmaz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde 30 bıçak darbesi tespit edildiği anlatıldı. Cinayetten 10 günce Elif Durmaz'ın Bekir Durmaz hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığına da yer verilen iddianamede Bekir Durmaz'ın da bir arkadaşına, eşini kastederek, öldüreceği yönünde tehdit içeren mesaj attığının tespit edildiği belirtildi. 

ÖNCEKİ HABER

Boris Fırtınası İtalya’yı vurdu: Binden fazla kişi evlerinden tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Edirne’de üniversite öğrencileri fahiş ev kiralarına tepki gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa