20 Eylül 2024 15:44

Brandenburg’da anketler aşırı sağ diyor

Almanya'nın doğu eyaletlerinden Brandenburg’da pazar günü yapılacak seçim öncesi aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) anketlerde birinci sırada çıkıyor.

Fotoğraf: Ali Çarman/Evrensel

Paylaş

Almanya'nın doğu eyaletlerinden Brandenburg’da 22 Eylül’de yapılacak seçim öncesi aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) anketlerde birinci sırada çıkıyor.

1 Eylül’de Thüringen ve Saksonya’da gerçekleştirilen eyalet meclisi seçimlerinin ardından yaklaşık 2 milyon seçmen, Brandenburg’da oy kullanacak.

Son kamuoyu yoklamalarına göre aşırı sağcı ve yabancı karşıtı AfD yüzde 28 ile birinci sırada yer alırken, Başbakan Olaf Scholz’un Sosyal Demokrat Partisinin (SPD) yüzde 27 ile ikinci, merkez sağ Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) ise yüzde 14 ile üçüncü olması bekleniyor.

SPD’nin kalesi olarak bilinen Brandenburg’da AfD’nin yanı sıra yükselişte olan bir diğer parti, henüz Ocak 2024’te kurulan sol popülist Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW). Yüzde 13 ile dördüncü sırayı alması beklenen BSW’nin eyalet hükümeti için koalisyon pazarlıklarında kilit parti olması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'li Bayhan: OBA Makarna'daki denetimler yeterliyse patlama neden yaşandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa