20 Eylül 2024 17:54

Çiğli muhtarlarından açıklama: Çiğli çöplük değildir

Çiğli muhtarları, İzmir Büyükşehir Belediyesinin çöp depolama alanı olarak Evka-5, İnönü ve Uğur Mumcu Mahalleleri arasında kalan alanı tahsis etme çabalarına ilişkin basın açıklaması düzenledi

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çiğli muhtarları, Harmandalı çöp depolama alanının mahkeme kararı üzerine kapatılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni yer olarak Evka-5, İnönü ve Uğur Mumcu Mahalleleri arasında kalan alanı tahsis etme çabalarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Çiğli’den 26 muhtar, mahalle sakinleri, STK temsilcileri katılırken Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız da destekte bulundu. Açıklamayı muhtarlar ve mahalle sakinleri adına Mürüvet Koç okurken, karardan derhal vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.  

‘YETKİLİLERİ MAHKEME KARARINI UYGULAMAYA DAVET EDİYORUZ’  

Çiğli’nin dağlarının çöp yığınlarıyla dolup taştığını ve artık kaldıramaz seviyeye geldiğini belirten Koç, “Bu konuda İzmir Bölge İdare Mahkemesi, 7. İdari Dava Dairesi çöp döküm işleminin durdurulması kararını vermiştir. Bu karara rağmen çöp döken ve yeni döküm alanları açan İzmir Büyükşehir Belediyesini, başkan ve yetkilileri mahkeme kararını uygulamaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

‘ÇİĞLİLERE REVA GÖRÜLEN HANGİ ANLAYIŞI YANSITMAKTADIR?​’ 

Çiğli’de artık çöp istemediklerini belirten Koç, “Çiğli bir çöp şehri değil, güzellikler şehri olarak anılmalıdır. Biz bunun mücadelesini verme kararlılığındayız. Herkes temizlik ve çöp vergisini verirken Çiğlilerin risk alması ve tehdit altında olması hangi adaleti ve şehircilik anlayışını yansıtmaktadır? Koku, mikrobik hastalıklar ve çöp heyelanları hayatımızı tehdit ederken reva görülen bu durum hangi anlayışla açıklanabilir? Yetkililerden bu yanlıştan dönmelerini istiyoruz. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL) 

{{497524}}

{{478399}}

ÖNCEKİ HABER

Samsun’da inşaatta 3 metreden düşen işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa