21 Eylül 2024 12:50

Bornova Alevi Dernekleri: İthamlar doğru değildir

Bornova Kültür Merkezi Cemevinde çalışan Hıdır Gül’ün işten çıkarılmasına ilişkin Bornova Alevi Dernekleri açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bornova Alevi Dernekleri, Bornova Kültür Merkezi Cemevinde çalışan Hıdır Gül’ün işten çıkarıldıktan sonraki ithamlarına karşı basın açıklaması düzenledi. Bornova Pir Sultan Abdal Kültür Derneği önünde düzenlenen açıklamada basın metnini İzmir-Divriği Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa İbiş okudu.

“Derneğimize hiçbir bağlantısı olmayan Bornova Belediyesi personeli Hıdır Gül tarafından uygulanan Hakka yürüme erkanı federasyonun belirttiği şekilde olmadığı için tarafımızca Hakka yürüme erkanlarına çağırılmamıştır” diyerek sözlerine başlayan İbiş, cenaze sahiplerinin talebi oluşursa Hıdır Gül’ün erkanlara geleceğini belirtti. “Kurumumuzca hizmetlerine müdahale edilmemiş ve engellenmemiştir” diyen İbiş, Hıdır Gül, Barış Çelik ve 15 yıldır cemevinde hizmet veren cemevi dedesi Niyazi Çelik’e söylenen ithamların doğru olmadığını ekledi.  

‘ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

İbiş, “Pir Sultan örgütlülüğü hiçbir zaman sistemin alevisi olmamıştır. Sistemin alevisi olan sözde alevi açılımında iktidarla dirsek temasında bulunan, bazı vakıf çıkışlı dedelerin toplumu ayrıştırıp Alevi Bektaşi inancını değil, başka bir inanca mensupmuş gibi iktidarın yaratmak istediği aleviliği yaratıp ‘alevisiz alevilik’ için çalışma yapmaktalar” ifadelerini kullandı.

Bornova Cemevinde toplumla dayanışmayı sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen İbiş, “Bornova' da alevi güçbirliği oluşumunu daha da güçlendirip Bornova'nın tüm alevilerini birlik ve dayanışma içerisinde Bornova Alevi Güçbirliği Kurumları olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam