21 Eylül 2024 15:37

Ali Gürel, mezarı başında anıldı

EMEP üyesi Tüm Köy Sen Kurucu üyesi ve Malatya Şube Başkanlığı yapan Ali Gürel, mezarı başında anıldı. Yoldaşları anmada “Yoldaşımızın bayrağı bıraktığı yerden devam edeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Kıvılcım Eftelya/Evrensel 

 

Paylaş

Emek Partisi üyesi, Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Kurucu üyesi ve Tüm Köy Sen Malatya Şube Başkanlığı yapan Ali Gürel, hayatını kaybetmesinin birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Gürel, Doğanşehir ilçesinin Karaterzi köyünde bulunan ağır hasarlı evini yıkmaya çalışırken beton blokun üzerine çökmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

“ALİ YOLDAŞ, DEVRİM VE SOSYALİZM MÜCADELESİNE İNANAN BİR YOLDAŞIMIZDI”

Emek Partisi Malatya İl Başkanı Şerif Demirel, “Ali yoldaş; öncelikle devrim ve sosyalizm mücadelesine inanan, işçilerin, emekçilerin, üretici köylülerin, gençlerin, kadınların mücadelesini geliştiren ve onların muzaffere ulaşması için çaba sarf eden bir yoldaşımızdı. Ali yoldaşımız özellikle üretici köylü mücadelesinde öne çıkan üretici köylülerin örgütlenmesi ve hak talebi mücadelesini sürdüren ve bu anlamda örgütlü bir mücadelenin sürdürülmesi için, örgütlü bir mücadeleye inandığı için Tüm Üretici Köylüler Sendikası'nın kurulması için çaba sarf etti” dedi.

Gürel'in işçi ve emekçilerin mücadelesi için Emek Partisi saflarında örgütlendiğini söyleyen Demirel, “Tabi ki biz Ali'yle birlikte gençlik yıllarımızda bu mücadeleye dahil olduk. Lise yıllarında dahil olduk, üniversite yıllarında devam ettik ve 12 Eylül'ü birlikte karşıladık. Çeşitli anılarımız, mücadele anılarımız oldu”dedi.

“MÜCADELESİ, MÜCADELEMİZ OLACAK”

Gürel'in son anına kadar mücadele etmekten vazgeçmediğini söyleyen Demirel, “Ama o elim kazada, yani elim kaza demeyeceğim, çok kötü yaşanan bir kaza özellikle iktidarın deprem sonrası halka yönelik çabalar sarf etmediği için Ali arkadaşımız da yıkılan evinin kalıntılarını kaldırırken böyle kötü bir kazada kaybettik. Mücadelesi, mücadelemiz olacak. Yolu, yolumuz olacak” dedi.

EMEP GYK üyesi Orhan Kurul ise, “Benim yaşım Ali abinin mücadele yaşından çok küçük. Ali abi, depremden iki gün sonra ailesini güvenli bir yere aldıktan sonra kendisiyle biz de partimizin deprem koordinasyon merkezini oluşturduk. Ali abi de o zaman kafelerde, hastanede yatarak Malatyalı depremzedelerin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi, Malatyalı depremzedelere yardım ulaştırılması için çırpınıyordu. Kendi kişisel ilişkilerini de kullanarak Malatyalı depremzedeler sağlıklı suya erişsin diye çaba gösteriyordu ve bu çabası da karşılık buldu” dedi.

“ÜRETİCİLER, TÜCCARA MAHKUM EDİLMİŞ DURUMDA”

Gürel'in üretici köylülerin örgütlenmesi mücadelesinin en ön safında yer aldığını söyleyen Kurul, “Bursa'da, Antep'te, Burdur'da, Antalya'da, Malatya'da çeşitli üretici köylü direnişleri gerçekleşiyor. Üreticiler eylemler gerçekleştiriyor çünkü Ali abinin de söylediği gibi "Üreticiler tüccara mahkum edilmiş durumda". Bugün Malatyalı kayısı üreticileri geçen yıldan iki kat fazla girdi maliyetleri öderken kayısıyı geçen yılın fiyatının altına satmak zorunda kalıyor. Üretici köylü bugün, tüccara mahkum edilmiş, elindeki mal yok pahasına satılmak isteniyor”dedi.

Son olarak Kurul, “Bugün bizim Ali yoldaşa en fazla ihtiyacımız olan, onun mücadelesini en fazla büyütmemiz gereken dönemlerden birinden geçiyoruz. Biz onun yoldaşlarıyız, mücadele arkadaşlarıyız. Onun yolundan yürüyoruz o yüzden bugün onun mezarının başında verebileceğimiz en önemli sözlerden biri Ali yoldaşın mücadeleyi bıraktığı yerden onun mücadele bayrağını devralmaktan geçiyor” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“YOLDAŞIMIZIN BAYRAĞI BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Tüm Köy Sen Malatya Şube Başkanı Hayri Yıldırım, “Ali yoldaşımızla beraber üretici köylü sendikasında, kendi şube başkanıyken ben yönetimdeyken beraber gezmediğimiz köy kalmadı. Ali yoldaşımız vefat ettikten sonra kendisinin yerine sendika şube başkanı olarak arkadaşlar beni görevlendirdiler. Yoldaşımızın bayrağı bıraktığı yerden devam edeceğiz” dedi.

Son olarak Ali Gürel'in yoldaşlarından Mirza Ali Kaya ise, “Ali Gürel'in politik yönü anlatıldı, az bile anlatıldı. Ali sosyalistti, devrimciydi. Ali'nin bıraktığı bayrak yere düşmeyecek, o bayrağı taşıyacağız” dedi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yeniden yükselişe geçti

SONRAKİ HABER

İsrail'in saldırıları sonucu son Gazze'de 3 günde 119 Filistinli öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa