22 Eylül 2024 04:38

Söke’de yüzlerce çocuk okula gidemiyor

Tasarruf gerekçesiyle taşımalı eğitimdeki ücretsiz servislerin kaldırılması Söke’de yüzlerce çocuğu okuldan etti. Okul yolunun masrafını karşılayamayan veliler, yetkililerden çözüm bekliyor.

Fotoğraf: Tahsine Saran/EVRENSEL

Paylaş

Tahsine SARAN
Aydın

Aydın Söke’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘kamuda tasarruf tedbirleri’ kapsamında 9 mahalledeki taşımalı eğitime son verdi. Mahalle muhtarlıklarına gönderilen yazıyla 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu köylerdeki ücretsiz taşımalı eğitimin iptal edildiği belirtildi. Karara tepki gösteren veliler, çocuklarının eğitim hakkı için mücadele ve girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Söke Akçakonak köyü velileri çocuklarının ücretsiz taşımalı eğitim ve yemek hakkı için Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ile görüşerek taleplerini iletti. Kadınlarla yaptığı görüşmede, belediyenin ücretsiz taşımalı eğitim verme imkanı olmadığını dile getiren Arıkan “Zaten birçok masraftan tasarruf yapıyoruz. Taleplerinizi Aydın Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçıoglu’na ileteceğim” dedi.  

‘YOL ÜCRETİNİ KARŞILAYAMIYORUZ’

Kadınlar, Çerçioğlu’na iletilmek üzere hazırladıkları dilekçelerde şu talepleri dile getirdiler: “Köyümüzde liseye giden 77 öğrencimiz var. Bizler bu hayatta gündelik işlerde geçimimizi zor sağlayan insanlarız. Bizler yiyecek ekmeği zor bulurken çocuklarımızın günlük 200 TL tutacak yol ve yemek masraflarını karşılayacak gücümüz yok. Tasarruf en son öğrenciden olması gerekiyor. Çocuklarımız için güvenli ve ücretsiz servis talebini sizlere iletiyor ve çözüm talep ediyoruz.” 

‘SERVİS HAKKI GERİ VERİLSİN’

Eğitim Sen Söke Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Çiğdem Erdoğan, 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm yurtta olduğu gibi ilçelerinde de büyük sıkıntılarla başladığını söyledi. İktidar tarafından taşımalı eğitime mecbur bırakılan öğrencilerinin bir de ücretsiz servis haklarının  ellerinden alınmasına tepki gösteren Erdoğan “Bölgede tarım işçilerinin çocukları ücretsiz servis hakları ellerinden alınarak eğitim dışına itiliyorlar. Bir an önce öğrencilerimizin ücretsiz servis haklarının geri verilmesini istiyoruz. Eğitimden tasarruf olmaz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Depremde ailesini kaybeden Erdal Uçar: Sorumlular hak ettikleri cezayı alsın

SONRAKİ HABER

İsrail, Gazze'de Sağlık Bakanlığının depolarını vurdu: En az 5 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa