22 Eylül 2024 11:05
Son Güncellenme Tarihi: 22 Eylül 2024 15:41

İran'da kömür madeninde patlamada ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi

İran'da bir kömür madeninde meydana gelen metan gazı patlamasında ölenlerin sayısı 52'ye yükseldi.

Fotoğraf: İran Kızılayı

Paylaş

İran'ın doğusundaki Güney Horasan eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen metan gazı patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 52'ye yükseldiği bildirildi. Patlamada 20 işçi yaralandı.

Ülkenin doğusundaki Güney Horasan eyaletine bağlı Tebes ilçesindeki bir kömür madeninde iki blokta dün gece metan gazı patlaması meydana geldiği bildirildi.

İran devlet medyası, kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 51 kişinin öldüğünü ve 20 kişinin yaralandığını açıkladı. İş cinayetinin Madanjoo şirketi tarafından işletilen madenin B ve C bloklarında meydana gelen metan gazı patlamasından kaynaklandığını belirtildi.

MADENCU ŞİRKETİ

"Madencu", Muhammed Mojtahedzade yönetimiyle İran'da doğa talanında öne çıkan şirketlerinden biridir. Tebes kömür madeni iş güvenliği açısından uzun süredir tartışılan, havalandırması bile olmayan madenlerden biridir.

Bu madende çalışan işçiler defalarca ekipman yetersizliğini dillendirmiş, iş güvenliklerinin olmadığını söylemişti.

AÇIKLAMALAR

Güney Horasan eyaleti valisi Ali Akbar Rahimi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada “Ülkenin kömür ihtiyacının yüzde 76'sı bu bölgeden sağlanıyor ve Madanjoo şirketi de dahil olmak üzere bölgede yaklaşık 8 ila 10 büyük şirket çalışıyor.” dedi. B bloğundaki kurtarma operasyonunun tamamlandığı bildirildi. Rahimi, blokta bulunan 47 işçiden 30'unun öldüğünü ve 17'sinin yaralandığını söyledi.

C bloğunda kurtarma çalışmalarının sürdüğü, bloktaki metan yoğunluğunun yüksek olduğu ve operasyonun süreceği bildirildi.

Devlet televizyonunun bildirdiğine göre patlama cumartesi günü yerel saatle akşam 21.00'da meydana geldi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan televizyonda yayınlanan açıklamasında “Bakanlarla konuştum ve takip etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 45'e yükseldi

SONRAKİ HABER

Antep’te tur otobüsü devrildi: 20 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa