22 Eylül 2024 14:59
Son Güncellenme Tarihi: 22 Eylül 2024 20:29

Trabzon’da sel sonrası Karadeniz renk değiştirdi: 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Trabzon'da sağanak sonrası derelerden akan çamurlu su, denizin rengini değiştirdi. Kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’in cansız bedeni bulundu.

Fotoğraf: Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Paylaş

Trabzon'da denizde bulunan cesedin, Sürmene ilçesinde önceki gün meydana gelen taşkın ve heyelanlar sırasında kaybolan kişiye ait olduğu belirlendi.

Ortahisar ilçesindeki Trabzon Havalimanı mevkisi açıklarında su yüzeyinde bir kişinin hareketsiz yattığını fark eden balıkçılar, durumu polise bildirdi.

Sahil Güvenlik, Deniz Polisi Kurbağa Adamları ve Gemi Adamları bir erkeğe ait olduğu tespit edilen cesedi bota alarak, Trabzon Havalimanı yanındaki limana getirdi. Ambulansa alınan ceset, kimlik tespiti için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cesedin, Sürmene ilçesinde 20 Eylül Cuma günü meydana gelen taşkın ve heyelanlar sırasında kaybolan ve 3 gündür aranan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'e ait olabileceği ihtimali üzerine, Demir'in yakınları Adli Tıp Kurumu'na çağırıldı.

Yakınlarının tespiti sonucu, cesedin Ali Kemal Demir'e ait olduğu belirlendi.

İŞ YERLERİ, KONUTLAR VE TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

Kentte cuma günü etkili olan sağanak, Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra’da hayatı olumsuz etkiledi. Metrekareye 165 kilogram düşen yağış nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı. Sürmene ve Araklı ilçelerinde toplam 12 mahallede meydana gelen sel, heyelan ve taşkınlarda 93 iş yeri, 7 konut ve 120 dekar tarım arazisi zarar gördü. Şiddetli sağanak nedeniyle Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapanırken, park halindeki araçlar suya gömüldü. Bahçesi suyla dolan Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesindeki hastalar tahliye edildi.

KARADENİZ’İN RENGİ DEĞİŞTİ

Heyelan sonrası ekiplerin bölgede temizlik çalışması sürerken, derelerden akan çamurlu suyun denizin rengini değiştirdiği görüldü. Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerindeki derelerden akan çamurlu su Karadeniz'in kıyı şeridinde suyun rengini değiştirirken, denizin renginin kahverengiye dönmesi, dronla görüntülendi.

AFETLERDEN 12 MAHALLE ETKİLENDİ

Trabzon’un doğu ilçelerinden yaşanan sağanak sonrası meydana gelen sel, heyelan ve taşkınlarla ilgili Trabzon Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerinde metrekareye 165 kilogram yağışın düştüğü belirtilen açıklamada; “Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerimizde toplamda 12 mahalle heyelan, sel ve su baskınından etkilenmiş olup 3 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar devam edecektir. Zarar tespit çalışmalarına başlanılmış olup Araklı ve Sürmene ilçelerimizde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi zarar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Dinçer: Veliye okul temizletip, öğrenciye çöp toplatıyorlar

SONRAKİ HABER

Buzdan sanat eseriyle küresel sorunlara dikkat çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa