22 Eylül 2024 18:59

EMEP, Sincan’da Filistin için açıklama yaptı: Filistinle dayanışmanın bir yolu da iktidarla mücadele

EMEP Sincan İlçe Yöneticileri, İsrail Devleti’nin Filistin halkına yönelik devam eden soykırım girişimlerine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada işçi ve emekçilere mücadele çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Sincan İlçe Yöneticileri, Lale Meydanı’nda İsrail Devleti’nin Filistin halkına yönelik devam eden soykırım girişimlerine yönelik açıklama yaptı. İşçi ve emekçilere bir arada mücadele çağrısı yapılan açıklamada, “Filistin’in işgaline karşı Türkiye'de yapılan eylemlere katılan Filistinli gençler sınır dışı edilmek isteniyor. İktidar çobanla yas tutup kurtla sürüye dalıyor. Filistin halkı ile dayanışmanın yolu sadece İsrail ve ABD’ye karşı olarak değil aynı zamanda tek adam yönetiminin bu ikiyüzlü tutumu ile mücadele etmekten geçer" denildi.

EMEP Sincan İlçesinde, parti yöneticileri ve üyeleriyle birlikte İsrail Devleti’nin Filistin halkına dönük devam eden soykırım girişimlerine dair açıklama düzenledi. Dünyanın dört bir yanından gençlerden ve kadınlardan yükselen tepkilere rağmen İsrail ordusunun Gazze’nin yanı sıra Batı Şeria’da da tanklar ve insansız hava araçları ile karadan ve havadan saldırılarının sürdürmesinin protesto edildiği açıklamada, “Saldırılarını Lübnan'a yönelten İsrail devletinin çağrı cihazları ile başlayıp başka elektronik aletlerin patlatılmasıyla devam eden saldırılarının sonucu binlerce Lübnanlı yaralandı. Son bilgilere göre 2’si çocuk 20 kişi hayatını kaybetti. İsrail devletinin ‘yeni hedeflerinin’ Lübnan olduğunu duyurmasından sonra gerçekleşen patlamaları İsrail ordusunun gerçekleştirdiği hava saldirilari takip etti. Bölgeden ise İsrail Devleti'nin nükleer silah kullandığını iddialari yükseliyor.  Tüm bu yaşananlar göz göre göre katliam ve soykırım girişimidir! Emek Partisi olarak diyoruz ki, Siyonist İsrail’in saldırıları derhal durdurulmalıdır, Netanyahu savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır!” denildi.

 "İKTİDARIN İŞBİRLİKÇİLİĞİ ORTADA!"

 İsrail Devleti durdurulmadıkça bölge halkları daha çok katliam ve yoksulluk ile boğuşacak olduğunun ifade edildiği açıklamanın devamında “Siyonistler durmadan işgal ve katliamlara devam edecek gücü kendisine destek veren emperyalistlerden ve işbirlikcilerinden alıyor. Geçtiğimiz haftalarda, on binlerce Filistinliyi katleden İsrail’in en büyük askeri, siyasi ve ekonomik destekçisi ABD’nin İsrail’i korumak üzere gönderdiği USS Wasp gemisi İzmir Limanına demirledi. Bundan birkaç gün önce siyonist İsrail’e askeri mühimmat taşıyan Nordic isimli gemi de Bandırma Limanı’na demirlemişti. Bu örnekler iktidarın işbirlikçiliğini gözler önüne seriyor” ifadeleri kullanıldı.

 "FİLİSİTİNLE DAYANIŞMANIN BİR YOLU DA İKTİDARLA MÜCADELE"

 Sözde Filistin yanlısı olduğunu iddia eden Erdoğan'ın ülke limanlarını savaş gemilerine açması ile ikiyüzlü politikalarının açıkça ortada olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Halkın tepkisiyle İsrail’le ticari ilişkileri kestiğini söyleyen tek adam yönetiminin söylemleri hamasetten öteye geçmiyor. İsrail’le ticari ilişkiler üçüncü ülkeler ve sözde Filistin’e yardım adı altında artarak devam ediyor. Filistin ile ticaret artmış gösterilerek İsrail ile ticaret sürdürülüyor. Filistin’in işgaline karşı Türkiye’de yapılan eylemlere katılan Filistinli gençler sınır dışı edilmek isteniyor. İktidar çobanla yas tutup kurtla sürüye dalıyor. Filistin halkı ile dayanışmanın yolu sadece İsrail ve ABD’ye karşı olarak değil aynı zamanda tek adam yönetiminin bu ikiyüzlü tutumu ile mücadele etmekten geçer" dendi.

 “DÜNYANIN SAVAŞ ÖRGÜTÜ NATO'DAN ÇIKILMALI”

 Açıklamanın devamında taleplerini açıklayan Emek Partisi Sincan İlçesi “Başta ABD emperyalizminden aldığı güçle dur durak bilmeyen İsrail Devleti ile tüm ilişkiler kesilmeli, emperyalist güçler derhal bölgeden çekilmeli ve barış sağlanmalı, Erdoğan yönetimi iki yüzlü tutumuna son vermeli, bölgede savaşı durdurmak için emperyalistler ile anlaşmaları tümden iptal etmeli, dünyanın en büyük savaş örgütü olan NATO'dan çıkılmalı" denilerek, Sincanlı işçi ve emekçileri bir arada, Emek Partisi’nde mücadeleye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Örgütlü gücümüzle Şahindere’ye sahip çıkacağız"

SONRAKİ HABER

Al Jazeera: İsrail, Ramallah’taki ofisimizi kapatmakla Gazze’deki savaşı gizliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa