22 Eylül 2024 19:33

EMEP Kartal İlçe Örgütü, dayanışma kahvaltısında Kartallılarla buluştu

EMEP Kartal İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Kartallılar dayanışma kahvaltısında buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kartal İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Kartallılar dayanışma kahvaltısında buluştu. Kartallı emekçilerin, kadınların ve gençlerin buluştuğu kahvaltıya grevlerinin 25. günündeki MKB Rondo işçileri de katılım gösterdi. İşçi Baş Temsilcisi Ufuk Toprak “Tuzla Kimya Sanayii’de çalışma koşullarının iyileştirilmesi için iki yıllık bir görüşmenin ardından anlaşma sağlayamayınca bir isyanı ateşledik. Görüşmeler boyunca taleplerimizden asla taviz vermedik. Eninde sonunda bu mücadeleyi kazanmacağımızı biliyoruz. Kazananlar emekçiler olacak, işçi sınıfı olacak. Yaşasın sınıf dayanışması!” diyerek duygularını paylaştı.

EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan’ın da katıldığı etkinlikte Bayhan, tek adam iktidarının emekçilere sunduğu ağır yaşam koşullarını ve Emek Partisi’nin mücadele çağrısını şu sözlerle aktardı, “Değil Türkiye’de, dünyanın hiçbir yerinde sermaye iktidarı işçilere iyi, huzurlu, insanca bir yaşam veremez. Barış, kardeşlik içerisinde istikrarlı bir gelecek vadedemez. Ancak sabır vadeder, dişinizi sıkın der ve fedakarlık vadedebilir. Bunu ben değil, kendi programları söylüyor. Bunu durdurmamız, değiştirmemiz lazım. İşte bu ancak grevlerle, direnişlerle ve mücadeleyle olacak.”

Ardından sözlerine, “Bu ülkede işçiler biraz da olsun insanca yaşıyorsa, kadınlar eşit haklar açısından belli kazanımları olduysa, gençlerin parasız, bilimsel, demokratik, laik eğitim talebi olduysa bunu bize burjuva siyasetçiler, dahiler, kahramanlar armağan etmedi. Bu hakların hepsini dünyanın dört bir yanında işçi ve emekçiler ve onların arkasındaki milyonlarca insan aldı. Gerisini söyleyen yalan söylüyor. Ya tarihi çarpıtıyor ya da kendi iktidarını korumak için yalan söylüyor. Yeniden bu hakları geri almak hatta daha fazlasını istemek zorundayız. ‘Hiçbir şey yapamam, ben ne yapabilirim’ diye endişe duymayın. Emek Partimizin çağrılarıyla mücaledeyi büyütmek üzerine dayanışma içinde olmalıyız. Bu bugünün en bilimsel, en temel, geleceğimiz için de en değerli olan dayanışmasıdır. Bu ülkenin emekçi mahallelerini, fabrikalarını, iş yerlerini sömürü ve savaş tamtamları çalanlara karşı iş, ekmek, özgürlük, barış isteyenlerim kalaleri yapmak zorundayız.” 

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Al Jazeera: İsrail, Ramallah’taki ofisimizi kapatmakla Gazze’deki savaşı gizliyor

SONRAKİ HABER

Esad genel af ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa