23 Eylül 2024 10:50

Evine baskın düzenlenen Gazeteci Rabia Önver’e destek yürüyüşü yapıldı

Gazeteci Rabia Önver’le dayanışmak için yürüyüş düzenleyen Yüksekova'daki siyasi partiler Önver’in tüm Türkiye’de bilinen ama konuşmaktan çekinilen gerçekleri ifşa ettiğini vurguladı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Rabia Önver’in yaptığı fuhuş ve uyuşturucuyu yaygınlaştıran yapılanmalara ilişkin haberinin ardından evine düzenlenen polis baskınına ilişkin DEM Parti ilçe örgütü dün basın açıklaması düzenledi.

Çarşı merkezinde yapılan açıklama öncesi kitle DEM Parti Gever ilçe örgütü binası önünden, açıklamanın yapılacağı çarşı merkezindeki Zagros İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte sık sık, “Özgür basın susturulamaz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.
 
Açıklama metnini okuyan DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Hümeyra Armut, devletin bir kez daha gerçeği karartmaya çalıştığı politikalarla karşı karşıya olduklarını belirterek, JİNNEWS muhabiri Önver’in haberleri nedeniyle hedef alındığını belirtti. 
 
Önver’in haberinde deşifre ettiği yapılanmaya işaret eden Armut, “Bu gerçekler, devletin derin yapıları tarafından gizlenmeye çalışılan bir savaşın parçasıdır. Özel savaş uyuşturucuyla, fuhuşla, Kürt gençlerini yozlaştırma politikalarıyla yürütülüyor. Rabia arkadaşımız, bu savaşın kirli yüzünü gözler önüne serdi. Ancak Rabia’nın bu cesur haberi, devleti rahatsız etti. Gerçekleri araştıran bir gazeteciye sahip çıkmak yerine, onun evini bastılar, dijital materyallerine el koymaya kalktılar, hakkında yakalama kararı çıkardılar. Devlet, bu çetelerin arkasında kimlerin olduğunu araştırmak yerine, bu çeteleri ifşa eden Rabia’yı susturmayı seçti” dedi.

"HAKİKATİ YAZANLAR ASLA YALNIZ DEĞİLDİR"

Gazeteci Önver’in yanında olduklarını ifade eden Armut, “Rabia’nın kalemi yalnız değildir. Baskılarınız karşısında bir adım geri atmayacaktır. Bizler, bu topraklarda hakikati yazanların mirası büyüterek geleceğe taşıyan arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Son olarak Apê Musa’yı, kalemini yerde bırakmayan, aramızda olmayan tüm özgür basın emekçilerini özlemle anıyoruz. Gazetecilik suç değildir, özgür basın susturulamaz” dedi.

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez Gazeteci Önver’in evine yapılan baskına tepki göstererek, yapılan baskının temel nedeninin Hakkari'de yer edinmek isteyen yapılanmaların kirli ilişkilerini ortaya çıkarması olduğunu vurguladı. Düşünmez, "Özgür basın mücadelesi Apê Musa’dan bu yana 32 yıldır büyük kararlılıkla sürüyor. Halkın haber alma yetkisini engellemek isteyenler, iyi bilmelidir ki 1990’lı yıllarda boyun eğmeyen özgür basın bu süreçte kimseye boyun eğmeyecektir” dedi.

GAZETECİ RABİA ÖNVER NEDEN HEDEFTE?

Gazeteci Rabia Önver’in hazırladığı "Colemêrg’te özel savaş" dosya haberinin yayınlanmasının ardından 20 Eylül'de evine baskın düzenlendi.

Hakkari'de geçtiğimiz aylarda 17 yaşındaki P.K. isimli çocuğun, Ayşegül Akdoğan isimli bir kadın tarafından şiddete maruz kaldığına dair görüntülerin sosyal medya hesaplarında yayınlanması üzerine tepkiler gelmeye başladı. Ayşegül Akdoğan’ın babasının korucu, ağabeyin de astsubay olması ve başka kadın ve kız çocuklarını fuhuşa zorlaması ve uyuşturucu vermesi iddiaları gündeme gelirken, JINNEWS muhabiri Rabia Önver, bu iddiaların peşine düştü. Hakkari'de son yıllarda artan fuhuş, uyuşturucu ve şiddet olaylarını araştıran Önver, “Colemêrg’te özel savaş” başlıklı dosya haber yayınladı. Önver’in dosya haberinin yayınlanmasının ardından evine polis baskın düzenledi. Polisler, Hakkari Cumhuriyeti Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında evde arama yaptı. Evinde olmayan Önver hakkında "yakalama" kararı çıkarıldığı öğrenildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebeğin sağlık durumu ciddiyetini koruyor

SONRAKİ HABER

Ölümle tehdit ettiği eşini, av tüfeğiyle karakolun yakınında beklerken yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa