23 Eylül 2024 13:20

İsrail, Lübnanlıların telefonlarına "bulunduğunuz yeri boşaltın" mesajı gönderdi

İsrail'in Beyrut ve bazı bölgelerdeki vatandaşların telefonlarına İsrail'den uyarı mesajları gönderildiği, "bulundukları yerleri derhal boşaltmaları" istendiği bildirildi.

Fotoğraf: Houssam Shbaro/AA

Paylaş

Lübnan resmi ajansı NNA, İsrail'in Beyrut ve bazı bölgelerdeki vatandaşların telefonlarına İsrail'den uyarı mesajları gönderdiğini yazdı. Mesajlarda Lübnanlılara "bulundukları yerleri derhal boşaltmaları" çağrısı yapıldı.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut ve bazı bölgelerdeki vatandaşların telefonlarına İsrail'den uyarı mesajları geldiği belirtildi. Mesajlarda Lübnanlılara "bulundukları yerleri derhal boşaltmaları" çağrısı yapıldı.

Haberde ayrıca, Enformasyon Bakanı Ziyad el-Makari'nin ofisindeki telesekretere de "binanın boşaltılması" çağrısının bulunduğu bir mesaj geldiği bildirildi.

MAKARİ: PSİKOLOJİK SAVAŞIN PARÇASI

Makari, yaptığı açıklamada, İsrail'in benimsediği psikolojik savaşın bir parçası olarak, Beyrut ve bazı bölgelerdeki çok sayıda vatandaşa "bulundukları yeri tahliye" çağrısı içeren İsrail üzerinden telefon mesajları yollandığını ve bu mesajların rastgele gönderildiğini aktardı. Enformasyon Bakanlığı çalışanlarının görevlerine odaklandığını belirten Makari, konunun ilgili makamlarca takip edildiği ve böyle durumlara gereğinden fazla itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

HAARETZ: İSRAİL SALDIRI PLANLIYOR

Haaretz gazetesi de ordu kaynaklı haberinde, "İsrail ordusunun, Lübnan'a saldırı planladığını ve bunun pazar günkünden daha büyük ve uzun süreli olmasının beklendiğini" yazdı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Lübnan’ın güneyindeki sivillere ev ve binaları boşaltma ve bunlardan uzak durma çağrısı yapmıştı. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de yaptığı görüntülü açıklamada, Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki köy ve kasabalarda birçok konut ve binada silah gizlediğini iddia etmişti. Hizbullah’ın İsrail’e saldırılara hazırlandığını ifade eden Adraee, sivil halka Hizbullah’ın silah gizlediğini ileri sürdüğü ev ve binaları boşaltma çağrısında bulunmuştu.

İSRAİL ORDUSU 300 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'da "Hizbullah'a ait hedeflere" saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi. Lübnan'ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300'den fazla "hedefin" vurulduğu kaydedildi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, hava saldırıları nedeniyle Lübnan'ın güneyi ve doğusunda çok sayıda bölgeden dumanlar yükseldiği görülüyor.

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Lübnan'a iki ayrı hava saldırısı başlattığını duyurmuştu. Saldırılarda Lübnan'ın güneyi ve doğusundaki bazı bölgelerin hedef alındığı aktarılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Değer tespit sonuçları kamuoyuna duyurmadı

SONRAKİ HABER

Nilüfer Apartmanı davası: Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa