23 Eylül 2024 18:17

İletişim İş Kayseri’de işçilerle bir araya geldi: “Ekmeğimize kan doğratmayalım”

DİSK'e bağlı İletişim İş Sendikası Kayseri'de farklı iş kollarından işçilerle bir araya geldi. Toplantıda "Yoksulluk sınırının üzerinde ücret, vergide adalet" konuları gündem edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı İletişim İş Sendikası Genel Başkanı Gürkan Emreoğlu, Kayseri’de farklı iş kollarından işçilerle buluştu. Eğitim Sen Kayseri Şubesi’nde gerçekleştirilen, DİSK’e bağlı İletişim-İş, Gıda-İş, Cam Keramik-İş sendikalarının ortak olarak düzenlediği buluşmada, “ücretlerin yoksulluk sınırının üzerinde olması, vergide adalet ve güvenceli gelecek” konuları konuşuldu. Metal, mobilya, tekstil, gıda, cam ve iletişim işkolundan, onun üzerinde fabrikadan işçiler katıldı. Örgütlenme çağrısının yapıldığı toplantıda, “işçiler birlik olursa kazanım elde ederiz” denildi.

“OVP ÜCRETLİ KÖLELİK PROGRAMIDIR”

DİSK İletişim-İş Genel Başkanı Gürkan Emreoğlu, “Bugün farklı iş kollarından işçilerle bir araya geldik. Her birimiz farklı iş yerlerinde farklı işleri yapsak da, derdimiz tasamız ortak. Ücretlerin artan enflasyon karşısından eriyip bittiği bu süreçte ortaya bir yalan attılar. Bu yalan, ücretler artarsa enflasyon artar yalanıdır. Ülkenin birçok farklı yerinde, çeşitli işletmelerde ücretlere zam mücadeleleri sürüyor. Çünkü uygulanan ekonomi politikaları ve açıkladıkları kalkınma planı ve OVP işçiyi emekçiyi yoksullaştıran ve krizin faturasını bize kesen ekonomi politikalarıdır. OVP ücretli kölelik programıdır. Haliyle enflasyon artış sebebini ücretlere bağlayanlar yalan söylüyorlar. Bunlara karşı en büyük cevabı ek zam isteyen, ücretlere zam isteyen işçiler veriyor” dedi.

“ÖRGÜTLENELİM, HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM”

Ücretlerin yoksulluk sınırının üzerine çekilmesi gerektiğini vurgulayan Emreoğlu, “Açıklanan enflasyon rakamları ile çarşı pazar fiyatları arasında dağlar kadar fark var. Okullar açıldı fakat işçiler çocuklarının okul alışverişini yapana kadar ak ile karayı seçti. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan ve İso ilk 500 arasına giren bir çok firma var. Açıklanan kâr oranları fırlamış gitmiş. Aramızda iletişim alanından işçilerde var. Telefon faturalarına yüzde 300 zam geliyor ama işçiye zam oranı yüzde 30 ile sınırlı kalıyor. Yağmur demeden, çamur demeden arazide direklerin üzerinde çalışan iletişim işçisine reva görülen zam işte bu kadar. İşçi ücretlerinin tamamının yoksulluk sınırının üzerine çıkartılması talebini her yerde güçlendirmek ve ona göre mücadelemizi güçlendirmek zorundayız. Ekmeğimize kan doğratmayalım, örgütlenelim ve hep birlikte değiştirelim” diye konuştu.

“GELİRDE, VERGİDE, ÜLKEDE ADALET”

“Ücretleri düşük tutan patronlar, vergiyi işçiye yüklüyor, sermaye çevreleri vergi vermiyorlar” diyen Emreoğlu, “Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında eylemler, mitingler, buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalar kapsamında mücadelemizi bir adım öteye taşıyacağız. İşçi sınıfının ücret mücadeleleri, vergi dilimine karşı sürdürdüğü mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz. Sınıftan yana mücadeleci sendikaları güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Genel başkan ardından söz alan işçiler, “Sendikaları, sendikacılara bırakmayalım. İşyerlerinde farklılaşan sorunlarımız olsa da özü benzer sorunlar. Ücretler, vergi dilimi. İşte bunların hepsi bizim derdimiz. İşçilerin olmadığı, son sözü işçilerin söylemediği bir süreç bize kazandırmıyor. Kayseri’de birlik olmanın yollarını güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayvalık Film Festivali sona erdi: Festivaller yerli filmlerin gösterimi için bazen tek imkan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa