23 Eylül 2024 18:30

Türk-İş’ten Tuzla’da göstermelik eylem çağrısı

Tuzla'da işçiler Türk-İş'in eylem kararına tepkili kağıtta yazanla uygulanacak olanın farklı olacağını söyleyen işçiler, "Fabrika içinde basın açıklamasını okuyup geçiştirecekler" dedi.

Fotoğraf: Hilal Tok/Evrensel

Paylaş

Türk-İş 24 Eylül’de kendine bağlı sendikaların örgütlü olduğu iş yerleri önünde basın açıklaması ve 1 saatlik oturma eylemiyle iş durdurma kararı aldı. Türk İş'in eylem kararı duyurusunda, "geçim şartları, vergide adaletsizlik, kamuda ücret dengesizliği ve OVP’nin ücretli kesimler üzerindeki olumsuz etkilerini" gündeme taşımak amacıyla eylem kararı alındığı vurgulandı. İstanbul Tuzla’da Harb-İş sendikasının yarınki eyleme hazırlığından haberdar olan işçiler kendi fabrikalarında ne türden eylemler yapılacağını öğrenmek istediğinde ise temsilcilerden, "iş durdurmalar kamu işyerlerinde, özelde sadece basın açıklaması olacakmış" cevabını aldı.

“GÖSTERMELİK EYLEM YAPIP FOTOĞRAF ÇEKTİRECEKLER”

İşçiler, İstanbul Tuzla’da Türk-İş’e bağlı sendikaların bir kısmı henüz eylemin duyurusunun dahi yapılmadığını aktarırken birçok fabrikada ise kendilerinin temsilcilere ulaşarak bilgi almak istediğini belirtti. Türk Metal’in kendilerine eylemin duyurusunun henüz ulaşmadığını söyleyen bir işçi ise "Fabrika içinde basın açıklamasını okuyup geçiştirecekler" şeklinde konuştu. Bölgedeki büyük işletmelerden Baymak’ta ise henüz eylemler duyurulmadı.

Teksif’e bağlı iş yerlerinde de sadece basın açıklaması olacağını öğrendiklerini vurgulayan işçiler bölgedeki bazı tekstil fabrikalarında ise 15 dakikalık iş durdurma eylemleri gerçekleşeceğini söyüyor.

İşçiler Petrol-İş’in örgütlü olduğu iş yerlerinden Mutlu Akü’nün sabah vardiyası  girişinde açıklamanın ardından oturma eylemi gerçekleştireceğini mesaj ile öğrendi. Gazetemize eylemlerin duyurulduğu gibi yaıplmayacağı kaygısını taşıdıklarını aktaran işçilerden bir tanesi ise, "Fabrikalarda fotoğraf çekip, bildiri okuyup, eylemleri yaptık diyecekler" ifadeleriyle tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İletişim İş Kayseri’de işçilerle bir araya geldi: “Ekmeğimize kan doğratmayalım”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa