24 Eylül 2024 00:34

Gizlilik politikasını değiştiren Telegram kullanıcı verilerini yetkililere verecek

Telegram, gizlilik politikasında yapılan değişiklik sonrası hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının yetkililerle paylaşılabileceğini açıkladı.

Fotoğraf: Twenty20

Paylaş

Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, Telegram'ın gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini duyurdu. Durov, Telegram'ın adli yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini söyledi.

Durov, Telegram'dan yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına olanak sağladığını fakat bu özelliğin, "yasa dışı ürünlerin satılması suretiyle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce kötüye kullanıldığını" belirtti.

Ekiplerin bu konuda çalıştığını ve uygulamada arama yapıldığında "problemli içeriklere artık erişilemediğini" ifade eden Durov, Telegram'ın kötüye kullanılmasının önüne geçmek için gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini söyledi.

İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıklayan Durov, bu güncellemeyle suçluların caydırılmasının amaçlandığını aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ta gece kulübü yangınına ilişkin 13 kamu görevlisine dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa