24 Eylül 2024 01:26

Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi: İtibardan tasarruf olur, eğitimden olmaz

Okullardaki bütçe ve personel yetersizliğine dikkat çekmen Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi, “Hükümet lüks harcamaları kısmak yerine eğitimden tasarruf ediyor, eğitimden tasarruf olmaz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okullardaki bütçe ve personel yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. "Tasarruf gerekçesiyle temizlik ve hijyenden vazgeçiliyor, itibardan tasarruf olur, eğitimden olmaz" pankartı açılan açıklamada sık sık "Eğitime bütçe, okullara ödenek" sloganı atıldı. 

“OKULLAR BÜTÇESİZ VE PERSONELSİZ BIRAKILIYOR”

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada, okulların bütçe ve personel yetersizliğiyle yeni eğitim-öğretim yılına başladığı belirtilerek, "Kamusal eğitim anayasal bir hakken, eğitimdeki imkansızlıklar derinleşiyor. Okullar bütçesiz ve olanaksız bırakılıyor, personel yetersizliği ise büyük bir sorun haline geliyor. Bugün burada, bu gidişata 'dur' demek için toplandık" denildi.  

“TAŞIMALI EĞİTİMDE SORUNLAR DEVAM EDİYOR”

Özellikle taşımalı eğitimde servislerin kaldırılmasının, taşradan gelen öğrencilerin eğitim hakkını elinden aldığına dikkat çeken Eğitim Sen, "Servislerin kaldırılması örgün öğretime devamı azaltıyor, özellikle kız çocuklarının eğitimden kopmasına yol açıyor" şeklinde uyarıda bulundu. 

“KALABALIK SINIFLARDA EĞİTİMİN KALİTESİ DÜŞÜYOR”

Açıklamada, atanamayan binlerce öğretmene rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, sınıflardaki şube sayılarını artırarak öğretmen açığını kağıt üzerinde kapattığına dikkat çekildi. Bu durumun, kalabalık sınıflarda eğitimin kalitesine büyük darbe vurduğu ifade edildi. 

Hijyen konusunda okullarda yaşanan sorunlara da dikkat çekilen açıklamada, "İşgücü Uyum Programı ile okullardaki temizlik ve hijyen hizmetleri haftada sadece üç gün sağlanabiliyor. Çocuklarımızın sağlığı bu kadar ucuz mu? Bu sorunu kadrolu ve güvenceli personelle çözmek mümkünken, geçici iş gücüyle geçici çözümler üretiliyor" denildi. 

VELİLERE ÇAĞRI: SESSİZ KALMAYIN

Eğitim Sen, velilere de seslenerek çocuklarının sağlığını ve eğitim hakkını savunma çağrısında bulundu: "Bu sorun hepimizin. Sessiz kalmayın, çocuklarımızın sağlıklı eğitim alması için sesimizi yükseltmeliyiz."

Eğitim Sen, hükümeti eğitime yeterli bütçe ayırmamakla suçlarken, büyük şirketlere verilen teşviklerin ve sarayın harcamalarının devam ettiğine dikkat çekti. "Okullarda hijyenik olmayan koşullarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığını riske atan bu düzeni kabul edemeyiz" ifadelerine yer verildi. 

“GEÇİCİ ÇÖZÜMLERLE EĞİTİM SORUNLARI ÇÖZÜLEMEZ” 

Eğitim Sen, çözüm olarak kalıcı ve güvenceli istihdam politikaları talep etti. Her çocuğun hijyenik koşullarda eğitim almasının bir insan hakkı olduğu vurgulandı ve velilere, eğitimcilerle birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Eğitim Sen, tasarruf politikalarının eğitimden değil, lüks harcamalardan yapılması gerektiğini belirtti. "Çocuklarımızın geleceğini savunmak bizim görevimizdir" denilen açıklamada, hükümete bu emek sömürü programından vazgeçme çağrısı yapıldı. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gizlilik politikasını değiştiren Telegram kullanıcı verilerini yetkililere verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa