24 Eylül 2024 07:54

Evrensel'in manşeti | Maskeli balo

Gazze'de binlerce kişiyi katleden İsrail, Lübnan’ı ağır bombardımanla vurmaya başladı. Aynı anda dünya ‘liderleri’nin toplaştığı BM zirvesi ise adeta bir ‘maskeli balo’ya dönüştü.

Fotoğraflar: AA

Paylaş

Gazze’yi yerle bir eden İsrail, Hizbullah üyelerine yönelik toplu suikastların ardından Lübnan’ı ağır bombardımanla vurmaya başladı. Çocuklar ve yardım görevlilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi öldü. Aynı anda dünya ‘liderleri’nin toplaştığı BM zirvesi ise adeta bir ‘maskeli balo’ya dönüştü.

GAZZE'DEN SONRA LÜBNAN

Gazze’de 42 bin Filistinliyi öldüren İsrail, 150’den fazla ülke ‘lideri’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’de toplaşmışken, bu kez Lübnan’da katliama girişti. Güney Lübnan’ı yüzlerce füzeyle vuran İsrail, aralarında çocuk, kadın ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 492 kişiyi öldürdü.

HALK KUZEYE KAÇIYOR

Sınır bölgelerinde yaşayanlara telefon aramaları ve mesajlarla evlerini terk etme talimatı veren İsrail’in saldırıları nedeniyle panik yaşayan halk kuzeye doğru kaçmaya başladı. Kuzeye çıkan yollar trafik nedeniyle kapanırken ülkenin güneyinde eğitime iki gün ara verildi.

"BU BİR İMHA SAVAŞI"

Saldırılarla ilgili açıklama yapan Lübnan Başbakanı Necip Mikati, “İsrail’in Lübnan’a yönelik devam eden saldırısı kelimenin tam anlamıyla bir imha savaşıdır” diyerek “Birleşmiş Milletler, Genel Kurul ve etkili ülkelerini İsrail’in saldırganlığını durdurmaya” çağırdı.

İSRAİL'İN LÜBNAN PLANI NE?

İsrail, Hizbullah’ın sınırdan uzaklaştırılması gerekçesiyle, Lübnan topraklarında kendi kontrolünde bir koridor talep ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, 22 Eylül’de “Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyindeki Litani Nehri’nin kuzeyine çekilmesini dünya sağlayamazsa bunu kendimiz yapacağız” demişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da mültecileri taşıyan botun batması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa