24 Eylül 2024 09:00
Son Güncellenme Tarihi: 24 Eylül 2024 15:40

İsrail Bureyc Mülteci Kampı'na saldırdı: 2'si çocuk 4 Filistinli öldü 

Lübnan'a saldırılarını yoğunlaştıran İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor. Han Yunus'taki saldırılarda 9 Filistinli öldü, Bureyc Mülteci Kampı'na saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Dawoud Abo Alkas/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bir evi hedef aldığı saldırıda ikisi çocuk, 4 Filistinli, Gazze'nin güneyine düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli hayatını kaybetti.

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki Avde Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Bureyc Mülteci Kampı'nda bir evi bombaladı. Saldırıda ikisi çocuk 4 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ise İsrail askeri araçları, Beyt Lahiya beldesinin kuzeyinde yer alan Şeyma bölgesine ateşli silahlarla ve top atışıyla saldırdı. İsrail araçları ayrıca beldede geniş alanı buldozerlerle yerle bir etti.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü'nün Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 15'inin de yaralandığı belirtildi. Et-Tahliye bölgesinde Ebu Cerbu ailesinin evine yönelik saldırıda ise 2 kişi hayatını kaybederken, 5'i yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 795’i çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 467 Filistinli öldü, 95 bin 921 kişi yaralandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da çok dilli eğitim kurumları ve bir kitapçıya baskın düzenlendi

SONRAKİ HABER

Kassam Tugayları, Lübnan'ın güneyinde bir komutanının öldürüldüğünü duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa