24 Eylül 2024 09:39

Yaşatacağız Platformu, katliam yasasına karşı illerde miting yapacak

Yaşatacağız Platformu, sokak hayvanlarının öldürülmesini ön gören “katliam yasasına” karşı 29 Eylül Pazar günü, birçok ilde eş zamanlı miting ve eylemler düzenleyecek.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Sokakta yaşayan hayvanların öldürülmesini öngören “katliam yasası”na yönelik itirazlarını yaklaşık 4 aydır kitlesel eylemlerle dile getiren hayvan hakkı savunucuları, 29 Eylül Pazar günü birçok ilde eş zamanlı miting ve eylemlerle hayvanlar için ses yükseltecek. Platform, Meclis açılmadan önceki son pazar günü İstanbul, Ankara ve İzmir’de mitingler düzenleyeceklerini, Antalya’da ise büyük buluşma gerçekleştireceklerini duyurdu.

“Onlar öldürmek istiyor, biz yaşatacağız”, “Katliam yasasına, toplama kamplarına karşı sokaktayız” diyerek mitinge çağrı yapan Platform, yasa değişikliklerinin hayvanlara yönelik nefreti ve şiddeti meşrulaştırdığının ve hatta teşvik ettiğinin altını çizdi.

BİRÇOK İLDE EŞ ZAMANLI EYLEM VE MİTİNG OLACAK

Yaşatacağız Platformu, 29 Eylül Pazar günü saat 17.00’de İstanbul Maltepe Miting Alanı’nda büyük İstanbul mitingi düzenleyecek. Yaşatacağız Platformu’nun düzenlediği mitingin örgütleyicileri arasında Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği ve KESK İstanbul Şubeler Platformu yer alıyor.

Ankara’da katliam yasasına karşı ortak miting örgütleyen Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, KESK Ankara Şubeler Platformu ve DİSK İç Anadolu Temsilciliği 29 Eylül Pazar saat 15.00’te AKM’den Tandoğan’a yürüyüşle miting alanında toplanacaklarını duyurdu.

İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları da 29 Eylül Pazar saat 16.00’da İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak Gündoğdu Meydanı’nda miting alanına yürüyeceklerini duyurdu.

Antalya’da ise Yaşatacağız Platformu, Yaşam İçin Yasa Platformu, Antalya Vegan Platformu ve Attalos Gönüllüleri’nin düzenlediği büyük Antalya buluşması 29 Eylül Pazar saat 18.00'de Attalos Meydanı'nda gerçekleşecek.

Yasa değişikliklerinin Meclis tatile girmeden hemen önce apar topar görüşülüp oylandığını hatırlatan Platform, son olarak Anayasa Mahkemesinin yasanın iptaline yönelik başvuruyu incelerken yürürlüğü durdurma kararı vermemesini eleştirdi. Platform, Mahkeme iptal başvurusunu esastan görüşmeden önce yurt çapında gerçekleşecek kitlesel miting ve eylemlerle değişikliklerin meşru olmadığını yüksek sesle haykıracaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kassam Tugayları, Lübnan'ın güneyinde bir komutanının öldürüldüğünü duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa