24 Eylül 2024 11:20

Hizbullah, İsrail'in kuzeyine 6 füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı

Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde iki askeri havaalanı, bir üs ve bir patlayıcı fabrikasını hedef alan füze saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hizbullah, İsrail'in kuzeyinde iki askeri havaalanı, bir üs ve bir patlayıcı fabrikasını hedef alan 6 füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah'ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, kuzeyde bulunan Afula şehrinin batısındaki Lübnan sınırına 30 kilometre uzaklıktaki Megiddo Askeri Havaalanı'nın, Ramat David Üssü ile havaalanının, İsrail ordusunun kuzey bölgesine ulaşım ve lojistik destek sağlayan ana üs olan Amos Üssü'nün ve Lübnan sınırına yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Zihron bölgesindeki bir patlayıcı madde fabrikasının füzelerle vurulduğu bildirildi. Saldırıların "Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını desteklemek ve Lübnan halkını savunmak için" gerçekleştirildiğini kaydedildi.

İsrail basınında daha önce çıkan haberlerde, Lübnan'dan atılan füzeler sonucu Nasıra şehri, Afula ve kuzey İsrail'deki Celile bölgesindeki birçok kasabada sirenlerin çaldığı, Hizbullah tarafından kuzeye 20 füze fırlatıldığı, bunlardan bir kısmının imha edildiği, diğerlerinin ise açık arazilere düştüğü aktarıldı.

İsrail ordusu ise dün Lübnan'ın güneyi ile Bekaa bölgesinde yaklaşık 1600 hedefe saldırı düzenlediğini açıkladı.

Binalar ile yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırılarda pek çok aile enkaz altında kaldı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. İsrail ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Kefr Dunin, Es-Sultaniyye ile Tayr Filsey ve El-Humeyri kasabaları arasındaki bölgelere de saldırı düzenledi.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

İsrail'in Lübnan'a yoğun ve şiddetli hava saldırıları devam ederken, Tel Aviv yönetimi dün 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal ilan edilmesini hükümet oturumunda telekonferans oylamasıyla onayladı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA 492 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 35’i çocuk, 58’i kadın 492 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1645 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verdi. Ülkenin güneyindeki okullar, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldı. 

İsrail Netanyahu Hizbullah'ı tehdit etti. İsrail Dışişleri Bakanı Katz da "Hizbullah'ı Litani Nehri'nin kuzeyine iteceklerini" söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa