25 Eylül 2024 10:50

Lübnan'da yerinden olanların sayısı yarım milyona yaklaştı

İsrail’in Lübnan'a saldırıları nedeniyle Lübnan'da yerinden olanların sayısı yarım milyona yaklaşırken, İsrail, "evlerinize dönmeyin" tehdidinde bulundu.

Fotoğraf: Houssam Shbaro/AA

Paylaş

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke içerisinde yerinden olanların sayısının yarım milyona yaklaştığını söylerken İsrail, Lübnan’da yerinden edilenlere "evlerinize dönmeyin" tehdidinde bulundu. İsrail gece boyunca Lübnan'da birçok beldeye hava saldırıları düzenledi, Hizbullah ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı.

YARIM MİLYON KİŞİ GÖÇ ETTİ

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu marjında Carnegie Vakfının düzenlediği bir etkinlikte konuşma yaptı. Buhabib, İsrail’in Hizbullah’a yönelik bombalamaları sırasında Lübnan’da yerinden edilenlerin sayısının yarım milyona yaklaştığını belirtti. Yakın zamandaki saldırılardan önce Lübnan’da 110 bin kişi yerinden edilmişken, Buhabib, bu sayının artık muhtemelen 500 bine yaklaştığını ifade etti.

İSRAİL'İN SALDIRILARI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE SÜRDÜ

İsrail, Hizbullah" ile çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik "şiddetli, en geniş ve en yoğun" saldırısının üçüncü gününde de Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerine yönelik saldırılarına devam etti. İsrail savaş uçakları başkent Beyrut semalarında 2 kere ses duvarını aştı.  NNA'nın Ayn Kana'yı hedef alan saldırıda sayı belirtmeden "yaralıların" olduğu yönündeki haberinin dışında, diğer saldırılarda ölen veya yaralananların olup olmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

HİZBULLAH TEL AVİV'E FÜZE ATTI

Hizbullah da 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı.

İsrail ordu radyosunun haberinde, Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Tel Aviv bölgesinin Lübnan'dan füze saldırılarına maruz kaldığı belirtildi. Haberde, füzeye karşı konularak düşürüldüğü ifade edildi.

İSRAİL'DEN "EVİNİZE DÖNMEYİN" TEHDİDİ

İsrail ordusu, iki günden beri havadan yoğun saldırılara maruz bıraktığı Lübnan’ın güneyinden göç edenlere "evlerinize geri dönmeyin" tehdidinde bulundu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor. Can güvenliğiniz için ikinci bir duyuruya kadar evlerinize dönmeyin.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de sirenlerin çaldığına işaret eden Adraee, Lübnan’dan fırlatılan bir füzenin hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini aktardı.

İSRAİL LÜBNAN'DA 558 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

İsrail ordusu, 23 Eylül sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Urfa Barosu’nun ırkçı söylem ve işkenceye dair 16 suç duyurusundan 15'i cezasızlıkla sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ'da tanker gemisinden denize düşen Hindistanlı personelin cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa