25 Eylül 2024 11:50
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2024 14:11

İsrail’in Lübnan’a hava saldırıları üçüncü gününde: Çok sayıda ölü var

İsrail ordusu, Lübnan'a hava saldırıları üçüncü gününde sürüyor. Nebatiye ve Beyrut’un kuzeyindeki saldırılarda en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Ramiz Dallah/AA

Paylaş

İsrail, Lübnan’a yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Nebatiye ve Beyrut’un kuzeyindeki saldırılarda en az 15 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Ayn Qana’ya düzenlediği hava saldırısında en az üç kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

El Cezire’nin haberine göre Beyrut’un kuzeyinde bulunan ve Hıristiyanların çoğunlukta olduğu Keserwan bölgesinin dağlık kesiminde yer alan Lübnan'ın Maaysrah kasabasına da saldırı düzenlendi. Son çatışmalarda ilk kez vurulan bölgede en az üç kişinin öldüğü ve 9 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Tebnine’ye düzenlenen saldırıda en az iki kişinin öldüğünü, 27 kişinin yaralandığını duyururken, yine güneyde bulunan Bint Jbeil’deki hava saldırısında ise en az üç kişinin öldüğü bilgisini verdi.

İsrail'in Güney Lübnan'ın dağlık Chouf bölgesindeki Joun köyüne düzenlediği saldırıda ise en az dört kişinin öldüğü ve 7 kişinin yaralandığı öğrenildi.

İsrail de Lübnan’ın Bekaa bölgesinde “kapsamlı” saldırılar gerçekleştirdiğini açıkladı. Lübnan makamlarından ise saldırılara ve can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

AA’nın haberine göre yine güneydeki Jezzine Bölgesine bağlı Sejoud beldesi de saldırı altında.

İSRAİL KARA HAREKATINA HAZIRLANIYOR

İsrail kamu yayın kuruluşu Kan, İsrail ordusunun Lübnan'a olası bir kara harekatına hazırlandığını bildirdi. Haberde Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın kara harekatı senaryosu için eğitim gören askerlerle bir araya geldiği belirtildi.

HİZBULLAH MOSSAD MERKEZİNİ HEDEF ALDI

Bu arada yoğun saldırı altındaki Hizbullah da bugün erken saatlerde İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın Tel Aviv kenti yakınlarındaki merkezine saldırı düzenlediğini açıkladı.

Hizbullah’ın attığı roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki Safed kentinde de sirenlerin çaldığı belirtildi. İsrail ise atılan roketlerin büyük çoğunluğunun ait savunma sistemi tarafından havada imha edildiği aktardı.

İsrail’in üçüncü gününe giren saldırılarında dün akşam itibariyle 50’si çocuk en az 569 kişinin öldürüldüğü açıklanmıştı. Bu, İsrail’in Lübnan’a bugüne kadar en kısa sürede gerçekleştirdiği en büyük katliam.

HİZBULLAH BİR MENSUBUNUN DAHA ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde İsrail ile yaşanan çatışmada bir mensubunun daha öldüğünü duyurdu. Hizbullah, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada güneydeki Deyr Kanun beldesinden Hüseyin Hani İzzeddin'in İsrail ordusuyla devam eden çatışmada hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalar ve karşılıklı saldırılarda yaşamını yitiren Hizbullah mensuplarının sayısı 507'ye çıktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye-Yunanistan zirvesinin tarihi netleşti

SONRAKİ HABER

BM Genel Kurulu: Biden "barış" derken bile savaşı kışkırttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa