25 Eylül 2024 13:26

MEB: Dağıttığımız kitapları okutmayan özel okullar hakkında inceleme başlatılacak

MEB, dağıttığı ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığının takip edilmesi, kitapları okutmayan özel okullar hakkında inceleme başlatılması için valiliklere genelge gönderdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla 81 il valiliğine ''Özel okullarda ders kitaplarının okutulması'' konulu genelge gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okullardaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulu’nca onaylı öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda yürütüldüğü hatırlatılan genelgede, Bakanlıkça hazırlanan ders kitaplarının resmi okullarla birlikte özel okullara da dağıtıldığı ifade edildi. Genelgede, şu ifadelere yer verildi:

''Bakanlığımızca dağıtımı yapılan ders kitapları dışında ilgili sınıf düzeylerinde Bakanlığımızca onaylanmış ders kitabı bulunmadığından, tüm okullarda ders kitabı olarak sadece Bakanlığımızca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun olarak hazırlanan ders kitapları okutulabilecektir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ve diğer öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanarak Bakanlığımızca dağıtılan ders kitaplarının özel okullarda okutulup okutulmadığı konusunda gerekli takibin yapılması, ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında gerekli incelemenin yapılması hususunda bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.'' (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TEİS: İlaç fiyatlarında kur farkı nedeniyle ilaç bulunmamaya, 'yok'a girmeye başlamıştır

SONRAKİ HABER

İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 40'ın altına indi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa