25 Eylül 2024 15:15

Norveç, Lübnan’daki çağrı cihazı patlamalarının olası bağlantılarını araştırıyor

Norveç, Lübnan’da İsrail tarafından patlatılan çağrı cihazlarıyla ülkedeki bir şirketin bağlantılı olduğu iddialarına ilişkin ön soruşturma başlattı.

Norveç bayrağı.

Paylaş

Norveç, ülkedeki bir şirketin geçen hafta Lübnan’da İsrail tarafından patlatılan çağrı cihazlarıyla bağlantılı olduğu yönündeki haberlere ilişkin ön soruşturma başlattı. 

Polis avukatı Haris Hrenovica Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Norveç’teki bir şirketin, çağrı cihazlarının Hizbullah’a dağıtılmasına karışmış olabileceğine dair medyada yer alan iddialar temelinde bir soruşturma başlatmak için neden olup olmadığını belirlemek üzere bir ön soruşturma başlatıldı” dedi. 

Bulgaristan geçtiğimiz hafta saldırı ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen Sofya merkezli Norta Global şirketini soruşturmaya başlamıştı. Şirket 2022 yılında Norveç vatandaşı Rinson Jose tarafından kurulmuştu. 

Şirkete ve Rinson Jose’nin LinkedIn profiline göre Jose, 2020’den beri DN Media Group’un satış departmanında çalışıyor. Jose, 17 Eylül’de ABD’nin Boston kentindeki bir konferansa katılmak üzere yola çıktı ancak işvereni Reuters’a yaptığı açıklamada, iş arkadaşlarıyla en son 18 Eylül’de e-posta yoluyla iletişime geçtiğinden beri kendisine ulaşamadıklarını söyledi. 

Lübnan’da 39 kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına yol açan çağrı cihazı patlamalarıyla ilgili Tayvan, Macaristan ve Bulgaristan’ın tedarik zincirindeki olası bağlantıları araştırıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM kurulunda Ukrayna gündemi: Zelenskiy savaş planını Biden’a sunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa