25 Eylül 2024 15:18

Mücahit Birinci'den Yiğit Bulut'a: Abuk subuk totocu…

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un dış politikaya dair "İsrail Türkiye'ye saldıracak" ve "Türkiye kendi yoluna gitmelidir" sözleri AKP'li isimlerin tepkisini çekti.

Ekran görüntüsü TRT Haber'in YouTube videosundan alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut’un, İsrail’in kısa süre içinde Mescid-i Aksa ve ardından Türkiye’yi hedef alacağını iddia etmesi tepkilere neden oldu.

Türkiye’nin BRICS başvurusunun, Cumhuriyet tarihinin en önemli olayı olduğunu savunan Bulut, “Türkiye artık Batı’nın istenmeyen, mültecileri tutan, Amerika’nın içine sindiremediği zoraki müttefiki olmaya devam edemez. Türkiye, kendi yoluna gitmelidir” dedi. Batıdan Türkiye’ye yönelik fiziki saldırı olacağını da öne süren Bulut, S-400’ler yerli savunma sistemleri ile birlikte tek güvence olduğunu iddia etti.

"KENDİSİNE DANIŞILIYORSA YANDIK"

Bulut’a tepki gösteren eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, “Dış politika sahasında bu şekilde ortalığı velveleye veren açıklamayı, yetkin olmadığı halde, alanın olmadığı halde, anlamadığın konular olduğu halde hangi kafa ile yapıyorsun? Devletimiz güçlüdür, abuk subuk totocuların beyanlarını lütfen dikkate almasınlar" dedi.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner de “Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir! Hiçbir konuda kendisine danışılmadığı halde o payeyi kullanıyorsa o da apayrı bir ayıp!” dedi.

Metiner daha sonra yaptığı paylaşımda ise "Sorun Külliye’deki kimi atanmışların kendilerini AK Parti’deki yöneticilerin dahi üstünde görmeleri. Hatta kendilerini seçilmişlerin üstünde görerek onlardan rol çalmaya kalkışmaları ve onların görev alanlarıyla ilgili konularda ahkam kesmeleri" ifadelerini kullandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Sağlık Platformu: Vergide adalet istiyoruz

SONRAKİ HABER

Hatay’da çevre mücadelesi veren Çiğdem Arslan: Talana karşı birleşik mücadele şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa