25 Eylül 2024 15:55

Hatay’da konteyner kentte gece yarısı elektriği kesip abonelik istediler

Hatay’da eğitim emekçilerinin çoğunlukta olduğu konteyner kentin elektriği gece yarısı kesildi. Depremzedelere "Bireysel elektrik aboneliğinizi yaptırın" denildi.

Fotoğraf: Eğitim Sen Hatay Şubesi 

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
Hatay

Depremin yıktığı Hatay’da zor şartlarda konteyner kentlerde barınmak zorunda bırakılan eğitim emekçilerinin gece saat 23.15’te aniden elektrikleri kesildi. Eğitim emekçilerine haber verilmeden yapılan kesintinin ardından konteyner kentlerde kalanlara ‘Elektrik aboneliklerinizi bireysel yaptırmak zorundasınız’ denildi. Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada da konteynerlerde kalanlara şu çağrı yapıldı: “Cuma gününe kadar elektrik aboneliği başvurularınızı yapın.”  Elektriklerin aniden kesilerek 24 saat boyunca elektrik verilmemesine Defne ilçesindeki Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Konteyner Kentinde kalan eğitim emekçileri isyan etti.  

"KOŞULLAR DAHA KÖTÜYE GİDİYOR"

174 konteynerin yer aldığı, yoğun olarak eğitim emekçilerinin yaşadığı konteyner kentte yaşanan elektrik kesintisinde solunum cihazına bağlı hastalar da ciddi sorunlar yaşadı. Konteynerde kalmak zorunda bırakılan depremzedeler ve eğitim emekçileri, elektrik faturalarının kendileri tarafından ödenmesini isteyenlere şu tepkiyi gösterdiler: “İlaçlama, temizlik, güvenlik ve konteyner kente personel istihdamı gibi taleplerle koşullarımızın iyileştirilmesini isterken koşullarımızın daha da kötü hale getirilmesi kabul edilir değil.”  Elektrik kesintisinden sonra sayaçların takılacağı bilgisinin de AFAD tarafından iletilmesini manidar bulan eğitim emekçilerine Eğitim Sen destek verdi. Konteyner kente gelen Eğitim Sen Hatay Şubesi yöneticileri, eğitim emekçilerinin yanında olduklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Hatay’da çevre mücadelesi veren Çiğdem Arslan: Talana karşı birleşik mücadele şart

SONRAKİ HABER

Japonya, Çin'in kıtalararası balistik füze testini önceden bildirmediğini iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa