25 Eylül 2024 16:12

Mobbingciye 'mobbingci' diyen akademisyene ceza

Doç. Dr. Aksel Çelik; yargı kararlarıyla mobbing uyguladığı kesinleşen Dokuz Eylül Üniversitesi Eski Rektörü Nükhet Hotar’a “mobbingci” dediği için ceza aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Ramis SAĞLAM
İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü’nde “mobbing” tartışmaları bitmiyor. DEÜ Rektörlüğü, “ihbarcı” akademisyenin dilekçesi üzerine mobbing tazminat davasını kazanan Akademisyen Aksel Çelik’e ceza verdi.

Üniversite bünyesinde görev yapan akademisyen ve sendika temsilcilerine mobbing uyguladığı mahkeme kararlarıyla kesinleşen Nükhet Hotar, Akademisyen Aksel Çelik’e “mobbing” uyguladığı gerekçesiyle 50 bin lira tazminata mahkum olmuştu. Çelik’in görev yaptığı Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan “ihbarcı” bir akademisyenin dekanlığa verdiği “ihbar” dilekçesiyle soruşturma süresi başlatıldı. İhbarcı Akademisyen, dilekçesinde “Eski Rektör Hotar’ın aleyhinde, "X" sosyal medya platformunu incelediğimde, fakültemizde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Doç. Dr. Aksel Çelik'e ait olduğunu düşündüm. Hesaptan, üniversitemiz ve üniversitemizin rektörü hakkında düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamını aşan, hakaret içeren ve gerçeğe aykırı olduğunu düşündüğüm birçok paylaşım yapıldığını gördüm. Söz konusu paylaşımların bir kısmı ektedir” ibaresi yer aldı.

İHBARCI “SORUŞTURMA AÇILSIN”

Kamu görevlisinin ödev ve sorumlulukları açısından paylaşımlarını kendince değerlendiren İhbarcı Akademisyen, Çelik'in, paylaşımlarındaki "Kayyum, iftiracı, mobbingci, "Bu kadar keyfi davranan görevini kötüye kullanan mobbingci iftiracı rektör " gibi paylaşımları dile getirdi.

İhbarcı akademisyen, üniversitedeki onlarca mobbing davasını görmezden gelerek, “Üniversitemiz Rektörü hakkında asılsız isnatlarda bulunduğu, hakaret içeren sözlerle üniversitemizi ve rektörü değersizleştirdiğini, rencide ettiğini düşünüyorum” diyerek soruşturma açılmasını talep etti.

HOTAR DEĞİL İHBARCI RAHATSIZ OLMUŞ

Aksel Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada, “Hotar, hakkında açtığım mobbing davası yargı kararıyla kesinleşti. Mobbingçiye mobbingçi demek neden suç? Hakkımda soruşturma açılmasına neden olan 3. Şahıs Fakültemizde yeni göreve başlayan Dr. Öğretim Görevlisi, Disiplin Kurulunda kaç mobbing müdahili var, keşke bir araştırsaydı. Ankara 6. İdare Mahkemesinin kararını okumasını isterdim. Nükhet Hotar’ı korumak için paylaşımlarımın ‘Gerçeğe aykırı’ olduğunu düşünmüş ve rahatsız olmuş. Hukuksuz gerekçelerle açılan soruşturma sonucunda ceza aldım. Hotar’ın, yargı kararlarıyla ‘Mobbingçi’, ‘İftiracı’ olduğu görevi kötüye kullandığı sabittir. Beni ne hikmetse Hotar değil 3. Şahıs ihbar etmiştir” dedi.

CEZAYA İTİRAZ REDEDİLDİ 

Kademe İlerlemesini Durdurma Cezasına itiraz eden Çelik, sosyal medya paylaşımlarının düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiren mahkeme kararını ve lehine sonuçlanan mahkeme kararlarını iletmesine rağmen dikkate alınmaması nedeniyle, İdare Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor.

Reklam