25 Eylül 2024 16:49

KentFest 11-26 Ekim tarihlerinde Etimesgut'ta başlıyor

1'inci Uluslararası Kent Tiyatro Festivali Etimesgut KentFest, 11-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında "1. Uluslararası Kent Tiyatro Festivali Etimesgut KentFest"in 11-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

Festivale ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos'un "Alarme", Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues imzalı Portekiz-Fransa ortak yapımı "Antony and Cleopatra" oyunlarıyla katılıyorlar.

Etimesgut Belediye Başkanı ve Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikçioğlu, KentFest ile çok kıymetli sanatçıların festivale katkı sağlayacağını ifade etti. Festivale Etimesgutluların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Beşikçioğlu, "İlerleyen zamanlarda nüfusu 500 binin üzerinde olan il ve ilçelerimizde bir kültür sanat merkezinin zorunlu olması konusunda baskılarımız neticesini verir diye düşünüyorum. Kültür ve sanatın bu birleştirici duygusunda hareket etmenin, yepyeni bir geleceğe, aydınlığa, uzlaşmaya, anlayışa sebep olacağını düşünüyorum. Bu ülkenin başkenti Ankara ise kültür sanatın başkenti de Etimesgut olma yolunda ilk adımlarımızı atıyoruz" diye konuştu.

AVKIRAN: DÜNYANIN DÖRT YANINDAN YAZARLAR ANKARA İÇİN YAZIYORLAR

Festival'in Eş Sanat Yönetmenlerinden olan Mustafa Avkıran, "Belediyelerin işlevi sadece yol yapmak, çöp toplamak değil, kamu yönetimi öğrenilebilir bir şey. Bu yüzden Erdal Beşikçioğlu sadece Etimsegut için değil, Türkiye için bir umut. İşte burada Kent Tiyatrosu için seçtiğimiz sanatçılar burada. İki önemli şey var; Kent Tiyatrosunun açılışını da bu vesileyle burada yapmaktan duyduğum sevinç. Bir diğeri de Türk Tiyatrosuna yeni kazandırdığımız metinler olacak. Dünyanın dört bir yanından yazarlar çağırıp Ankara için metinler oluştursunlar istedik. İsviçre, Suriye, Polonya ve Türkiye'den Yeşim Özsoy ile çalışıyoruz. Gordion üzerine 3 kısa metin yazdılar, şu an çevriliyorlar. Gelecek yıl bu metinler bu tiyatronun programına girebilir. Sadece Etimesgutluları değil, tüm Ankarayı ve İstanbul'u buraya davet ediyoruz” dedi.

"DEVLETİN TİYATROSU ANCAK ÖZGÜR OLURSA SONUCA ULAŞIR"

Avkıran'ın ardından yeniden söz alan Beşikçioğlu şöyle konuştu: "Devletin tiyatrosu olur mu sorusu her daim soruluyor. Bence olur tabii. Ama bağımsız olduğu zaman olabilir. Repertuarına, oyunlarına karışılmadığı zaman olabilir, oyuncuların giydikleri kostümlere karışılmadığı zaman olabilir. Devletin tiyatrosu ancak özgür olabildiği zaman bir sonuca ulaşabilir. Bir taraf olmamalıdır devletin tiyatrosu."

YÖNETMENLER TERZOPOULOS VE RODRİGUES DE OYUNLARIYLA FESTİVALDE OLACAK

Uluslararası Kent Tiyatro Festivali Etimesgut KentFest, 11-26 Ekim tarihlerinde Etimesgut'ta düzenlenecek. Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran'ın eş sanat yönetmenliğinde hayata geçirilen festival, 8 ülkeden sanatçıları ağırlayacak. Festival "Vatan Kurtaran Şaban" oyununun prömiyeri ile başlayacak. Festivalde, ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos'un "Alarme", Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues imzalı Portekiz-Fransa ortak yapımı "Antony and Cleopatra" oyunları da sanatseverlerle buluşacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da VW işçileri daha fazla iş güvenliği ve ücret için sokağa döküldü

SONRAKİ HABER

TÜSİAD, DEM Parti ve İYİP'i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa