25 Eylül 2024 19:24

DİSK üyesi işçiler Saraçhane’de buluştu: OVP değil insanca yaşam istiyoruz

“Gelirde, vergide, ülkede adalet” sloganıyla Saraçhane’de bir araya gelen DİSK üyesi işçiler, “OVP değil insanca yaşamak istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

DİSK üyesi işçiler, “gelirde, vergide, ülkede adalet” sloganıyla yapılan işçi buluşmaları kapsamında dün İstanbul’da Saraçhane’deydi. Hükümetin ekonomi politikalarının emekçileri daha da yoksullaştırdığı vurgulanan eylemde, “OVP değil insanca yaşamak istiyoruz” denildi.

Fatih Parkı’nda yapılan işçi buluşmasında, Genel-İş üyesi Şişli ve Beşiktaş belediyelerinde çalışan işçilerin yoğun katılımı dikkat çekti. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler ise, “SODEM-SEN elini emeğimizden çek” yazılı pankartla alana girdi. Beltur’da çalışan Dev Turizm-İş üyesi işçiler, “Turizm işçisi bitti, ek zam şart” dövizleriyle katıldı. Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ile DİSK Emekli-Sen üyeleri de eski SGK binası önünden “Zam, zulüm, işkence, işte AKP” sloganlarıyla parka yürüdü.

ASGARİ YAŞAMI REVA GÖRENLERE KARŞI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bizi asgari yaşama, asgari ücrete, en düşük emekli aylığına mahkum edenlere, sendikal haklarımızı yok sayanlara, sermaye vergi almayanlara karşı buradayız” dedi.

Bu tablonun sorumlusunun sürekli değişen maliye bakanlarının beceriksizliği ile açıklanamayacağını dile getiren Çerkezoğlu, “Bu yaşadığımız tablonun nedeni bu ülkeyi yirmi iki yıldır yöneten AKP hükümetlerinin tercihlerinin sonucudur” diye konuştu. Orta vadeli programın (OVP) işçilere daha fazla enflasyon, işsizlik ve güvencesiz çalışma vadettiğini vurgulayan Çerkezoğlu, emeklilik yaşının yükseltilmesi ve tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında kıdem tazminatının gasbının gündemde olduğunu ifade etti.

“Ölmek var, dönmek yok, tazminatı vermek yok” diyen Çerkezoğlu şöyle devam etti: “Sermaye vergi ödemek istemiyor. SGK tarafından denetlenmek istemiyor. İşçiye kıdem ve işten atma tazminatını, sendika tazminatını ödemek istemiyor. Çocuklarımızı MESEM tezgahlarında öldüren çocuk işçiliği yaygınlaştıran uygulamalara devam etmek istiyor. Biz ise asgari değil insanca yaşanacak ücretler istiyoruz. Vergide adalet istiyoruz. Ülkede adalet istiyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nihat Kazanhan davası 16 Aralık’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa