26 Eylül 2024 12:45

Erdoğan dört gün ABD'de kaldı, Biden ile görüşme olmadı

BM Genel Kurulu için ABD'ye giden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört günün sonunda ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeden geri geldi.

Fotoğraf: Celal Güneş/AA

Paylaş

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’ta 4 gün geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşemeden döndü. ABD’ye giderken “Biden ile görüşme henüz kesinleşmedi” diyen Erdoğan, Biden’ın devlet başkanları için düzenlediği akşam yemeğine katılmadı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak "CAN", bu sabah Atatürk Havalimanı'na indi. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da İstanbul'a geldi.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Erdoğan ABD’ye giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biden'la bir görüşme var mı yok mu henüz bu kesinleşmiş değil. Fakat, Biden veya daha başka sürpriz görüşmeler nerede, nasıl olur bunların hepsini oradaki gelişmelerle ele alacağız” demişti. Ancak ABD’de geçirdiği 4 gün boyunca Biden ile görüşme olmazken, Erdoğan'ın Biden'ın liderler için düzenlediği akşam yemeğine katılmadığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemeğe neden katılmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

EMİNE ERDOĞAN, JILL BIDEN'IN YEMEĞİNE KATILDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Joe Biden'ın eşi Jill Biden tarafından verilen yemeğe katıldı. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çevre, kültür, eğitim başta olmak üzere pek çok konu hakkında samimi ve yapıcı görüşmeler gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Netanyahu ateşkesi kabul etti" iddiası yalanlandı

SONRAKİ HABER

Özgür Özel: Bir sonraki toplantımız Ramallah’ta yapılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa