26 Eylül 2024 12:49

Özgür Özel: Bir sonraki toplantımız Ramallah’ta yapılmalı

Özgür Özel, New York’ta katıldığı Sosyalist Enternasyonal’ın toplantısında bir sonraki toplantısının Ramallah’ta yapılmasını önerdi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York’ta düzenlenen Sosyalist Enternasyonal’ın Özel Prezidyum toplantısının birinci oturumunda konuştu.

Filistin’deki katliamlara dünyanın yeterli tepki vermediği belirten Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Abbas'ın kendisini Filistin’e davet ettiği belirtti. Özel, önümüzdeki günlerde Filistin’e ziyarette bulunacağını bildirdi.

Prezidyum’a İsrail'in saldırılarına karşı öneride bulunan Özel, "Gazze’de acil ateşkes sağlanması, insani yardımların geçişine izin verilmesi, rehinelerin serbest bırakılması amacıyla Sosyalist Enternasyonal’ın Orta Doğu Komitesi, aktif girişimlerde bulunmalıdır. Ben bir sonraki toplantımızı bütün dünyaya ciddiyetimizi ve samimiyetimizi ilan etmek üzere Ramallah’ta yapmayı öneriyorum. Artık bu meselede temennileri bir yere bırakıp somut tutum almak durumundayız” dedi.

BM’nin daha etkin, daha demokratik ve daha adil bir yapıya kavuşturulmasını isteyen Özel, "CHP olarak, Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliğini hedefleyen tutumuna verdiğiniz desteği çok önemsiyoruz. Bu anlamda, Bükreş’teki Avrupa Komitesi toplantısında yayınlanan bildiriyle bu mücadelemize tam destek verilmesi, bize Türkiye’de de güç kattı. Bu destek için ayrıca teşekkür etmek ve AB hedefine kararlılıkla yürüdüğümüzü bir kez daha teyit etmek isterim.” diye konuştu. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan dört gün ABD'de kaldı, Biden ile görüşme olmadı

SONRAKİ HABER

Adalet Arayışına iddianame: Firari müteahhidin ailesi şikayetçi oldu, depremzede hakkında iddianame düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa