26 Eylül 2024 13:36

CHP’li Atalar: Devlet Tiyatroları’ndaki hukuksuz uygulamaların karşındayız

Devlet Tiyatroları’nda yaşanılan hukuksuz uygulamalara dair CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından sorumlu Atalar, “Bu zihniyetin, liyakatsizliğin ve hukuk dışılığın her zaman karşısındayız" dedi.

Devlet Tiyatroları logosu | Arkaplan fotoğrafı: Pixabay

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kültür ve Turizm Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Devlet Tiyatroları’nda yaşanılan hukuksuz uygulamalara ilişkin hazırladığı yazılı basın açıklamasında, Cumhuriyetin sanat kurumlarından Devlet Tiyatroları’nın hiçbir dönem bu kadar yıpratılmadığını belirterek, “Bu zihniyetin, liyakatsizliğin ve hukuk dışılığın her zaman karşısında olacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar yaptığı açıklamada, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın devlet tiyatroları sanatçıları için yaptığı açıklamayı da hatırlatarak, “Son yaptığı vahim açıklama gibi, bugüne kadar kamuoyuna yönelik yaptığı her açıklama ve icraat mensubu bulunduğu Bakanlığı her defasında zor duruma düşürüyor; Bakanlık, tiyatro, kültür ve sanat dünyası onun adına utanıyor. Bu defa, danışmanı ve özel kalemi marifetiyle tiyatro sanatçısı Gaye Filiz Alacacı’nın hukuksuz bir şekilde bir odada alıkonularak ve telefonu elinden alınarak sorguya çekildiği iddiaları kamuoyuna yansıyor; kültür ve sanat dünyasını, kamuoyunu rahatsız ediyor” dedi.

“İKTİDARIN DEĞİL, HALKIN SANATÇILARINA SELAM OLSUN”

Atalar, “Cumhuriyetin sanat kurumlarından Devlet Tiyatroları hiçbir dönem bu kadar yıpratılmamıştı. Devletin her nadide kurumu tek tek niteliksizleştiriliyor” diyerek tepki gösterdi.

Konunun kamuoyuna yansıyınca, Bakanlığın iddianın soruşturulması için Müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladığını aktaran Atalar, son olarak şunları kaydetti:

“Umarız ‘kol kırılır, yen içinde kalır!’ yaklaşımı sergilenmez. Bizler bu zihniyetin, liyakatsizliğin ve hukuk dışılığın her zaman karşısında olacağız. İktidarın değil, devletin ve halkın sanatçılarına selam olsun.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fernas işçilerinin Ankara yolunda: Madenci hakkı için yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa